Asayiş
  • 27.5.2013 12:10

Ergenekon'da 304. duruşma

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu, 66'sı tutuklu, 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 304. duruşması başladı.

 

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA Hastanesi’nde tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında yer aldığı, tutuklu 24 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapan emekli Korgeneral Mehmet Eröz,  büyük bir samimiyetle savunmasını yaptığını, Genelkurmay Başkanlığı’ndan mahkemeye gönderilen evrakların da kendisini doğruladığını söyledi.

Savcıların iddianameyi mütalaaya dönüştürdüklerini öne süren Eröz, “45 yıl boyunca TSK’ya hizmet ettim. Üniformamı da gururla taşıdım. Burada anlattıklarıma mütalaada hiç değinilmemiş. Yargılama boyunca da pek çok usül hatası yapıldı ve delil değerlendirilmesi bölümü de atlandı. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Dava konusu internet andıcında parafı olan Eröz, internet andıcının yeni kurulacak 4 siteyle ilgili olduğunu, andıçta eski sitelere atıf bile yapılmadığını kaydetti.

Duruşma, Eröz'ün savunmasıyla devam ediyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:59

İLGİLİ HABERLER