
ERGÜN: KARAR 2,5 YILDA VERİLİNCE ÖNEMİ YOK
KOCAELİ - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi kararının 2,5 yılda alınmasının Hazine'ye maliyeti 1,5 milyar dolardır. 60 günde verilmesi gereken karar, Danıştay tarafından 2,5 yılda verilince karar doğru olmuş, yanlış olmuş önemi yok" dedi.
Bakan Ergün, Kocaeli Sanayi Odasınca Bitinya Restoran'da verilen iftara katıldı.
Ergün, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak her zaman güven ve istikrara önem veren bir anlayışı benimsediklerini ifade ederek, özellikle ekonomik hayatı doğrudan etkileyen risk faktörleri ve belirsizliklerle sıkı bir mücadeleye geliştiklerini söyledi.
"Yargı kararlarından doğan faturaları bugüne kadar en çok üstlenmek zorunda kalan iş adamlarımız olmuştur" diyen Ergün, sözlerini şöyle tamamladı:
"Yargının özelleştirme ve ihale gibi idari kararlarda yerindelik denetimi yapmasından dolayı ülkemiz ciddi kayıplara uğramıştır. Bu uygulamalar pek çok ihale ve özelleştirmeyi felce uğratmıştır. Yerindelik kararları, ekonominin ihtiyaçları ve ülkenin geleceği dikkate alınmadan yapılmış, yerindelik denetimlerinde gerekçe olarak gösterilen 'kamu yararı' kavramı objektif değil, sübjektif kriterlere dayandırılmıştır. Yargı, hukuka uygunluğu denetlemelidir. Hak ve hukuk söz konusu olduğunda, doğru karar almak kadar, kararları hızlı almak da önemlidir. Anayasaya göre 60 günde almanız gereken kararı 30 ayda alırsanız, kararın doğruluğunun, yanlışlığının önemi kalmıyor. Sadece İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi kararının 2,5 yılda alınmasının Hazine'ye maliyeti 1,5 milyar dolardır. 60 günde verilmesi gereken karar, Danıştay tarafından 2,5 yılda verilince karar doğru olmuş, yanlış olmuş önemi yok."