Yaşam
  • 30.1.2007 09:56

ERKEK BÜLENT!.. BENİ KESSELER ERMENİYİM DEMEM

Yarışma, bir önceki Popstar’ın galibi olan Hasret’in söylediği ve Ermeniler ile Türkler arasında dostluğum simgesi haline gelen “Sarı Gelin” adlı türküyle açıldı. Ancak türkünün ardından söz isteyen Bülent Ersoy, Hrant Dink’in cenazesinde yaşananlarla ilgli sert açıklamalar yaptı. Cenazede açılan “Hepimiz Ermeniyiz” pankartlarını asla kabul edemeyeceğini söyleyen Ersoy şöyle konuştu:

“Hrantız” olabilirdi
“İşin içine din ve ırk girdiği zaman beni kesseniz ’Ermeniyim’ lafını söyletemezsiniz. Ben Müslümanım ve Müslümanlığımla gurur duyuyorum. Hıristiyan olmayı kabul edemem. Hıristiyanlık yanlıştır. ’Hepimiz Hırantız’ denseydi olabilirdi. Ben şahsım adına konuşuyorum. İpi boynuma geçirseler bile ben asla ve asla Hıristiyan’ım demem. Türkiye hudutlarında doğdum. Müslüman evladıyım. Müslüman evladı olarak can vereceğim. Yasaklı dönemimde Fransa ve Alman hükümeti vatandaşlık teklif etti. Türkiye aleyhine konuşayım, gösterilerde bulunayım diye buradaki şartlarımın daha üzerinde her şey ayarlanmıştı. Ama ben burada doğdum, buranın ekmeğini yediğim, buranın suyunu içtiğim için asla böyle bir şey yapmayacağımı söyledim.”

Hava gerildi
Bu sözlerin ardından hava gerilince programa reklam arası verildi. Ancak Ersoy programa girilir girilmez bir pot daha kırdı. Bir yarışmacının sahneye koşar adım gelmesi üzerine, ”Ermeni midir nedir. Öldürecekmiş gibi geliyor “ dedi.

Daha sonra yarışmanın sunucusu Osman Tan Erkır, ”İçimde bir rahatsızlık oldu. Ermeni vatandaşlarımızı kırdık mı acaba? “ diye tekrar Ersoy’a söz verdi. Ünlü şarkıcı, bu kez de çok fazla Ermeni dostu olduğunu kaydettikten sonra, ”Açıklamalarım nedeniyle Ermeniler’i kırdığımı zannetmiyorum ama yine de kırılan olduysa özür dilerim “ dedi.

İPİ BOYNUMA GEÇİRSELER BİLE
Bülent Ersoy, “İpi boynuma geçirseler bile ben asla ve asla Hıristiyan’ım demem. Müslüman evladıyım. Müslüman olarak can vereceğim” dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER