Dünya
  • 14.11.2020 17:34

Ermenistan mahalefet partisi lideri Paşinyan'a suikast planlamaktan tutuklandı

Ermenistan'ın muhalefetteki Vatan Partisi'nin başkanı Artur Vanetsyan Ermeni polisi tarafından tutuklandı.
Vanetsyan'ın avukatı Lusine Sahakyan, Müvekkilinin gücü gasp etmekle ve Başbakan Nikol Pashinyan'a suikast düzenlemekle suçlandığını da sözlerine ekledi.
Polisler tarafından bilinmeyen bir yere götürülen Vanetsyan'ın sorguya çekildikten sonra mahkemeye sevkdileceği belirtildi.Paşinyan'ın yakınları muhalif lideri suçlamak için görüntü ve şahitler olduğunu açıkladı.

ERMENİSTAN ULUSAL GÜVENLİK SERVİSİ MÜDÜRÜYDÜ

Bir süre önce istifa eden Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Müdürü Artur Vanetsyan, siyasete atılıp muhalefet partisinin başına geçmişti. Vanetsyan o zaman yapıtğı açıklamada,“Ermenistan Milli Güvenlik Servisi Müdürlüğünden istifa etmeye karar verdim. Bu kararın, bu durum ve bağlamda Ermenistan'a ve halkıma hizmet etmek için en çok tercih edilen ve doğrulanan seçenek olduğunu düşünüyorum.Devlet inşasının kendi mantığı vardır ve kararın kendiliğinden doğası, beklenmedik eylemler, doğru bir şekilde öncelik verememe, hedeflere ulaşmanın yolu değildir. Bahsedilenlerin hepsinin, benzer gelişmelerle bağdaşmayan askerin onuru ile hiçbir ilgisi yoktur. 
Artur Vanetsyan Facebook sayfasında, istifam bir "uyanma çağrısı" olsun ve diğer tüm durumlarda vatana karşı sorumluluk kazanacak "demişti.

İstifa öncesi Sağda Paşinyan'ın emrinde çalışıyordu..

HABERVİTRİNİ ÖZEL

 

Güncellenme Tarihi : 14.11.2020 22:21

İLGİLİ HABERLER