Spor
  • 27.5.2013 18:40

Ertuğrul Sağlam'dan Beşiktaş açıklaması

BEŞİKTAŞ'ın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, siyah beyazlı takımdan teklif almadığını, aldığı takdirde düşüneceğini söyledi, "Yurt dışında bir takım çalıştırmayı hedefliyorum. Bana göre Samet Aybaba, tüm samimiyetimle söylüyorum, başarılı bir sezon geçirdi" dedi

Futbolun sadece sahada oynanan bir oyun olmadığını, bunun toplumsal boyutu ve yansımaları olduğunu ifade eden Ertuğrul Sağlam,Türkiye'de dede ve ninelerin bile futbolla ilgilendiklerini söyledi. Sağlam futboldaki şiddet olaylarına dikkati çekerken de şöyle konuştu:

"Futbola bakış açımızı en kısa sürede değiştirmeliyiz. Genç bir adam ölürken kupa kazansan ne olur, kazanmasan ne olur. Futbolun bir spor olduğunu aklımızdan çıkartmayalım. Kendimizi kontrol etmeliyiz. Hassas olup, sorumluluk alalım. Maalesef sporun içindeki insanlar,baskı oluşturup, can kaybına kadar yol açabiliyor. Kazanan takımın taraftarı kral gibi, kaybedenin ki ise eziliyor. Ben sakin bir insan olmama rağmen, futbol sahalarında farklı karaktere bürünüp, kendimi tanıyamıyorum. Melek gibi futbolcular, sahada canavara dönüşüyor. Ondan sonrada dışarıda insanlar birbirini bıçaklıyor. Türk futbolunun en ciddi ve kısa sürede ele alınması gereken sorunu budur.Ülkemizde kaybetmeyi hazmetmek, ne yazık ki zor."

Herkesi spor yapmaya davet eden Ertuğrul Sağlam, sporun hem sağlık açısından hem de bireyi kötü alışkanlıklardan korumak adına önemli olduğunu hatırlattı. Sağlam, bu arada Kayseri Erciyesspor'u Süper Lig'e yükseldiği için, Kayserispor'u da elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. Bir bayan ögrencinin daha önce Beşiktaş'ı, sonra da Ertuğrul Sağlam'dan dolayı Bursaspor'u tuttuğunu söyleyince Sağlam, "Desene sen de benim gibi boştasın" diye espri yaptı.

Kayserispor, Samsunspor, Beşiktaş ve Bursaspor'dan iyi şekilde ayrıldığını ve bu takımlardan gelecek önerilere her zaman açık olduğunu belirten Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beşiktaş'dan bir teklif almadım. Alırsam elbette düşünürüm. Benim hayatımdaki önemli takımlardan birisidir. Yurt dışında bir takım çalıştırıp, Türk antrenörlerini onurla temsil etmek istiyorum. Avrupa'da bir takım çalışmayı hedefliyorum. Ülkemizde maalesef, istikrarsızlık yüzünden antrenörlerin işine son veriliyor ve çok fazla değişiklikler oluyor. Samet Aybaba bana göre başarılı bir sezon geçirdi. A milli takımdaki Abdullah Avcı'da öyle. Avcı'ya daha hoşgörülü ve sabırlı olmalıyız. Yabancı oyuncu konusunda kademeli olarak azalma olmasını isterim."

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, daha sonra Ertuğrul Sağlam'a günün anısına bir plaket verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:58

İLGİLİ HABERLER