Dünya
  • 12.6.2021 11:58

Esad şehirlerin güvenlik işini Rus paralı askerleri Wagner'e bıraktı

Rusya, Suriye'deki 3 ilde güvenliği kontrol etmek için "Wagner" paralı askerlerini görevlendirdi.Rusya, Suriye'deki 3 ilde güvenliği artırmak için devreye girdi. İran'ın Beşşar Esed'e bağlı kamu kurumlarına müdahale etmesi sonucu Ruslar Wagner paralı askerlerin güvenliği sağladığını ilk defa doğruladı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Suriye'deki Rus Hmeymim askeri üssünde görevli komutanlar, Rus Wagner paralı milislerinin üç ildeki güvenlik dosyalarını kontrol edip olaylara müdahale ettiğini ve devriye attığını bilgisi verildi.

"Nedaa Post" web sitesinin aktardığı bilgilere göre, Mayıs ayında Suriye'deki Rus Ordusu operasyon komutanlığı Rakka, Halep, Hama valiliklerinin kırsal bölgelerindeki hırsızlık, kamu mallarını çalmak vb. durumlar için Wagner'i atama kararı aldı.

Operasyon komutanlığı paralı askerlerin bu görevlerine ek olarak güvenliği kontrol etmek için askeri devriyeler organize ettiğini belirtti.

Site, Wagner'in, doğrudan Hmeymim üssünde görev yapan komutanlığa bağlı olarak görev yapacağı ileri sürüldü.

Kaynaklar, Rusya'nın kararının bahsi geçen bölgelerdeki İran destekli terör örgütlerinin ve Esed'in kendi askerlerinin bölgede oluşturduğu kaosu, adam kaçırmaları, cinayetleri ve kamu mallarına el konulmasının önüne geçeceğini belirttiği iddia edildi.

Esed rejiminin kendi kurumlarının güvenliği kontrol edememesini üzerine Rusya'dan yardım talep ettiği belirtiliyor.

Kaynak: star.com.tr

Güncellenme Tarihi : 12.6.2021 10:16

İLGİLİ HABERLER