Dünya
  • 20.6.2021 21:58

Esad'ın zindanından kemik yığını olarak çıktı

Esed rejimi hapishanelerinden kurtulanların hali dehşete düşürdü..

Esed rejimi Suriye'nin güneyinde çıkabilecek yeni bir isyandan endişe ederek 32 siyasi tutukluyu serbest bıraktı.Esed rejimi 2018'de Şam'ın banliyölerinde tutukladığı muhaliflerinden 32'sini serbest bıraktı.

Serbest bırakılanların hapiste tutuldukları 3 yılda bir deri bir kemik kaldıkları, sağlıklarının bozulduğu, üzerlerinde işkence izleri taşıdıkları ifade edildi.

Resim

Suriye'deki iç savaşa Guta başta olmak üzere Şam'ın banliyölerindeki yerel halk da katılmış, Şam'ın merkezi Esed rejiminde kalırken pek çok banliyösü rejim karşıtlarının kontrolüne geçmişti.

2013'ten itibaren Esed rejimi Suriye'nin günetinde ve Şam'ın banliyölerinde kontrolünden çıkan bölgeleri geri almak üzere saldırılarını yoğunlaştırmış ve kuşatmalarını sıkılaştırmıştı.

Kuşatma altına alınan bu banliyöler zamanla Esed rejimi eline geçmiş, en toplu ve nihai düşüş de 2018'de yaşanmıştı.

2018'de kuşatma altında çaresiz kalan banliyölerin düşüşünü hızlandırabilmek için Esed rejimi, bu bölgelerdeki muhaliflere af vadederek onlarla bir anlaşma imzalamıştı.

Son dönemde Suriye'nin güneyi ve Şam'ın banliyölerinde saldırıların artması, yeni bir halk isyanından korkması, Beşar Esed rejimini adım atmaya zorluyordu.

Bu kapsamda, 2018 yılında tutuklananlardan 32 kişinin serbest bırakıldığı belirtiliyor.

Bununla birlikte, serbest kalanlarda ileri derecede işkence ve kötü muamele izlerinin görülmesinin, rejime olan tepkiyi daha da artıracağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 20.6.2021 22:09

İLGİLİ HABERLER