Netanyahu : İngiliz hükümeti haydut bir devlet

••2 dk okuma
Netanyahu :  İngiliz hükümeti haydut bir devlet

Hızlı Özet

“Netanyahu İsrail istihbaratının İngiliz hava üssüne yönelik son terör planının engellenmesine yardımcı olduğunu söyledi ve yerleşim yerlerine yönelik ticaret yasağını ve Filistin devletinin tanınmasını 'İslamcı güçlere taviz verme' olarak eleştirdi.”

Kudüs ve Londra arasındaki ilişkilerin kötüleştiği bir dönemde, Başbakan Benjamin Netanyahu, Cumartesi günü Daily Mail'de yayınlanan kapsamlı bir röportajda, Birleşik Krallık'taki İşçi Partisi hükümetini "haydut bir devlet gibi davranmakla" ve "İslamcı güçleri yatıştırmakla" suçladı.

Netanyahu'nun eleştirileri, İngiltere'nin Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerinden gelen malların ithalatını yasaklama kararına , silah ihracatına getirilen kısıtlamalara ve Londra'nın Filistin devletini tanımasına odaklanmıştı .

Netanyahu, bu önlemleri iki ülke arasındaki istihbarat işbirliğiyle karşılaştırarak, İsrail'in yakın zamanda İngiliz yetkililerine RAF Fairford hava üssüne yönelik İran destekli olduğundan şüphelenilen bir saldırıyı engellemede yardımcı olduğunu söylediği bilgilere işaret etti .

Netanyahu, "Durduruldu. Engellendi," diyerek sözlerine şöyle devam etti: "İsrail istihbaratı olmasaydı, muhtemelen gerçekleşirdi ve kaç İngiliz'in hayatını kaybedeceğini bilmiyoruz."

"Bu akıl almaz bir ikiyüzlülük; İngiltere'ye yaklaşan saldırılar hakkında bilgi vererek kaç hayat kurtardığımızı bilmiyorum," dedi.

Temmuz ayında göreve geldiğinden beri İngiliz Başbakanı Andy Burnham ile henüz görüşmediğini söyleyen Netanyahu, İşçi Partisi'ni İsrail konusundaki tutumunda iç siyasi baskıya boyun eğmekle suçladı.

İngiltere Başbakanı Andy Burnham, 29 Eylül 2026'da İngiltere'nin Liverpool kentinde düzenlenen İşçi Partisi Konferansı'nda Liderlik Konuşmasını yapıyor. (AP Fotoğrafı/Jon Super)

"Britanya'da çeşitli İslamcı güçleri yatıştırmak için içeriden bir baskı var. Ve bir kere yatıştırmaya başladığınızda, duramazsınız," dedi.

İngiliz hükümetinin, "siyasi tabanının gözüne girmek için yoldan çıktığını, tıpkı yoldan çıkmış bir devlet gibi davrandığını" söyledi.

İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin durumu sorulduğunda Netanyahu, ilişkilerin "pek iyi olmadığını" kabul etti ancak İsrail'in İngiltere'yi müttefik olarak görmeye devam ettiğini söyledi.

Netanyahu, İngiltere'nin İran ve onun vekilleriyle yeterince mücadele edemezken İsrail'e karşı tavır aldığını savundu.

“Bu insanlar ne yapıyor? Eşcinselleri asıyorlar, biliyorsunuz, kadınları her türlü haklarından mahrum bırakıyorlar. Gazze'de, Lübnan'da veya İran'da kendi halklarını katlediyorlar. Tüm düşmanlarını idam ediyorlar. Demokrasilerin tam tersidirler,” dedi. “Ve İngiltere hükümeti ne yapıyor? Bu korkunç devlette (İran), gezegendeki en kötü terörist devlette bu canavarca rejimlerle savaşan tek demokrasiye sırt çeviriyor. İngiltere'nin yaptığı bu.”

Bu haber 14660 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tayland, İsrailli iş adamının vatandaşlığını vatandaşlığa kabulünden altı yıl sonra iptal etti.
Dünya

Tayland, İsrailli iş adamının vatandaşlığını vatandaşlığa kabulünden altı yıl sonra iptal etti.

Tayland yetkilileri, İsrail doğumlu Ariel Blushstein'ın vatandaşlığını, vatandaşlığa geçtikten sonra İsrail pasaportu kullanması ve Uruguay vatandaşlığını açıklamamış olması gerekçesiyle iptal etti.

Habervitrini12231 Görüntüleme
 92 saniyede 17.000 fit alçalan Flydubai uçağı pert olmuş
Dünya

92 saniyede 17.000 fit alçalan Flydubai uçağı pert olmuş

ABD Hava Kuvvetleri ve NASA ile havacılıkla ilgili projelerde çalışmış olan Embry-Riddle Havacılık Üniversitesi aerodinamik uzmanı Tony Farina, "Bunun bir daha kullanılıp kullanılamayacağından emin değilim" dedi.

Habervitrini13101 Görüntüleme
BAE-İsrail uçağını kaçıran Ummanlı pilot hakkında neler biliniyor?
Dünya

BAE-İsrail uçağını kaçıran Ummanlı pilot hakkında neler biliniyor?

İki kaynak ve İsrailli bir yetkiliye göre pilotun kiliği Umman vatandaşı Humam el Humami. Suudi devlet medyası da Humami'nin kimliğini açıkladı. Kaynaklardan biri, Humami'nin BAE'de Ummanlı bir baba ve Suriyeli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini ve hayatının birkaç yılını BAE'de geçirdiğini söyledi.

Habervitrini11655 Görüntüleme
Dev kanat tarlayı böyle yuttu
Dünya

Dev kanat tarlayı böyle yuttu

Çiftçilere yılda 100 bin dolar kazandıran devasa türbinlerden biri korkunç bir kazaya sahne oldu. 8 ton ağırlığında ve tam 11 katlı bina yüksekliğindeki devasa pervane kanadı, cıvataların kopması sonucu yerinden fırlayarak buğday tarlasına çakıldı. 11 katlı bina etkisi yaratan kazanın ardından

Habervitrini12265 Görüntüleme