Asayiş
  • 1.9.2013 14:12

Eşi ve 2 çocuğunu öldürdü, adliyede intihara kalkıştı

ŞANLIURFA'nın Halfeti İlçesi'nde, cinnet getirip, 28 yaşındaki eşi Fatma ile kızı 6 yaşındaki Rojda ve oğlu 4 yaşındaki Devran'ı yataklarında uyudukları sırada tabancayla başlarından vurup öldüren 32 yaşındaki Yasin Büyükertaç, götürüldüğü Adliye'nin 2'nci katının tuvaletinden atlayıp intihara kalkıştı. Ağır yaralanan Büyükertaç hastaneye kaldırıldı.

Olay, bugün sabah saatlerinde Halfeti'nin Seltek Köyü'nde meydana geldi. Almanya'da restoran işletmeciliği yapan Yasin Büyükertaç, 2 gün önce eşi Fatma, çocukları Devran ve Rojda ile birlikte memleketi Halfeti'ye geldi. İddiaya göre, Büyükertaç çifti arasında dün gece bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma büyünce öfkelenen ve sabaha kadar alkol aldıktan sonra cinnet getiren Yasin Büyükertaç, evdeki tabancayla, yataklarında uyuyan eşi Fatma ile oğlu Devran ve kızı Rojda'ya peş peşe ateş açtı.

ANNE VE İKİ ÇOCUĞU ÖLDÜ

Silah seslerini duyarak Büyükertaç Ailesi'nin evine koşan köy sakinleri, anne ve 2 çocuğunu kanlar içerisinde buldu ve durumu sağlık ekipleri ile jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine gelen jandarma, köyde ve olayın meydana geldiği evin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri ise yaptığı incelemede, başlarından vurulan anne Fatma Büyükertaç ile çocukları Devran ve Rojda'nın yataklarında yaşamlarını yitirdiğini belirledi. Olay yerindeki incelemenin ardından anne ve iki çocuğunun cesedi, otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

İNTİHARA KALKIŞTI, AĞIR YARALANDI

Eşi ve 2 çocuğunu öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Yasin Büyükertaç ise sorgulanmak üzere Yukarı Göklü Beldesi'nde bulunan jandarma karakoluna götürüldü. Karakolda ifade vermeyen ve adliyeye götürülen Büyükertaç, ihtiyacını gidermek istediğini söyleyerek tuvalete girdi. İddiaya göre kısa süre sonra Yasin Büyükertaç, tuvaletin penceresinden atlayarak ölmek istedi. Gürültü üzerine dışarı çıkan güvenlik güçleri 2'nci kattan atlayan Büyükertaç'ı kanlar içerisinde buldu. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Büyükertaç, ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Yasin Büyükertaç'ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Öte yandan cinnet getiren Yasin Büyükertaç'ın tabancasından çıkan kurşunlara uykuda hedef olarak yaşamını yitiren anne Fatma ile çocukları Rojda ve Devran'ın cenazeleri ise otopsilerinin ardından yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Halfeti'ye götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER