Gündem
  • 13.1.2015 14:57

Eski AKP'li vekile Erdoğan'a hakaretten 6 yıl hapis

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter hesabı üzerinden ağır hakaretlerde bulunan eski Elazığ milletvekili Feyzi İşbaşaran geçtiğimiz ay gözaltına alınmış ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Feyzi İşbaşaran hakkında “hakaret ve tehdit” suçlarından 1 yıl 8 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit tarafından hazırlanan 4 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''müşteki'', olarak yer aldı.

İddianamede, Hakkında bulunan bir yakalama kararı üzerine İşbaşaran’ın 7 Aralık 2014 günü gözaltına alındığı sırada Twitter hesabından Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit konulu mesajlar attığı ifade edildi.
Verilen talimat üzerine şüpheli İşbaşaran'ın bu suçtan gözaltına alındığı ve suça konu tweetlerinin incelenmesi için mahkeme kararı ile cep telefonuna, ''I Pad''ine el konulduğu ve imajının alındığı vurgulanan iddianamede, şüpheli Başaran'ın suça konu attığı 15 tweete yer verildi.

“TWİTLER, İŞBAŞARAN’IN IPAD’INDEN ATILDI”

İddianamede, şüpheli İşbaşaran'nın tweetlerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği belirtilerek, söz konusu tweetlerin, şüphelinin el konulan Ipad'inden atıldığının anlaşıldığı daha sonra silindiğin tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, İşbaşaran'nın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ve eşini de kastederek Twitter hesabından yazmış olduğu yorum ve yazıların büyük bölümünde, Türk Toplumu ve devletinin geleneklerine, devlet yapısına, toplumsal değerlerin bütününe aykırı nitelikteki ağır, galiz küfürlerle beraber tehditlerin bir bütün halindeki varlığı göz önüne alınarak, Cumhurbaşkanına, şüpheli tarafından atılan tweette bir bayana karşı aynı zamanda anne olan kişiye yönelik saldırı ve insan onuruna aykırı bir anlam içerdiği anlatıldı.
Ona için Başsavcılığa gönderilen iddianamede İşbaşaran hakkında ''Cumhurbaşkanına alenen hakaret'' ve tehdit'' suçlarından 1 yıl 8 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenildi. 

BAŞAK AKBULUT - YUSUF MELİKOĞLU

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:55

İLGİLİ HABERLER