Spor
  • 22.10.2022 21:54

Eski futbolcu Ersin Güreler FETÖ operasyonuyla yakalandı

Eski futbolcu Ersin Güreler, Beylikdüzü'nde saklandığı adreste yakalanarak gözaltına alındı. Güreler'in, örgütsel toplantılara doğrudan katıldığına dair itirafçı ifadeleri bulunuyor.

Yurt genelinde Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) mücadele devam ediyor. Öte yandan örgütün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturma da titizlikle sürüyor.

Saklandığı adreste yakalandı

Son olarak hakkında yakalama kararı ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski futbolcu Ersin Güreler, düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı.

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesindeki adresine yapılan operasyonda yakayı ele veren Güreler, hakim karşısına çıkarılarak tutuklandı.

İtirafçı ifadeleri bulunuyor

2018 yılında adli işlem gören ve firari olarak aranan Güreler’in kapatılan Bank Asya‘da artıran para hesabı olduğu belirlendi.

İHA'nın aktarımına göre; örgütsel toplantılara doğrudan katıldığına dair itirafçı ifadeleri bulunan 44 yaşındaki eski futbolcu, bir dönem Çaykur Rizespor, Eskişehirspor ve Giresunspor gibi alt ve üst liglerde birçok takımın formasını giydikten sonra 2011-2012 sezonunda Tepecikspor formasıyla aktif futbol hayatına nokta koydu.

TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski futbolcu Ersin Güreler, Beylikdüzü’nde düzenlenen operasyonla yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan örgüt üyesi, tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen çalışmalarda, örgütün futbol yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında faaliyet gösteren ve 2018 yılında adli işlem gören eski futbolcu Ersin Güreler'in firari olarak arandığı tespit edildi. Kapatılan Bank Asya‘da arttıran para hesabı olduğu belirlenen ve örgütsel toplantılara doğrudan katıldığına dair itirafçı ifadeleri bulunan 44 yaşındaki eski futbolcunun Beylikdüzü'nde bir evde yaşadığı belirlendi. Bir dönem Çaykur Rizespor, Eskişehirspor ve Giresunspor gibi alt ve üst liglerde birçok takımın formasını giydikten sonra 2011-2012 sezonunda Tepecikspor formasıyla aktif futbol hayatına nokta koyan Güreler, polisin dün söz konusu adrese yaptığı baskınla yakalandı.

Hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasının onanması üzerine ikametinde yakalanan Ersin Güreler, dün hakim karşısına çıkarıldıktan sonra tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.
18 Ekim'de yine “FETÖ'nün futbol yapılanması” davasında hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski futbolculardan Zafer Biryol, emniyet ekiplerince İstanbul'da yakalanmış ve hüküm giydiği suçtan tutuklanarak hapse gönderilmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 23.10.2022 01:25

İLGİLİ HABERLER