Dünya
  • 15.5.2007 00:04

ESKİ LİDERLERDEN 'SERBEST BIRAKIN' ÇAĞRISI!..

Çok sayıda eski devlet ve hükümet başkanı, Myanmar yönetiminden muhalif lider ve Nobel Barış Ödülü sahibi bayan Aung San Suu Kyi'nin derhal ve koşulsuz serbest bırakılmasını istedi.
      50'den fazla eski dünya lideri tarafından Myanmar yönetimine hitaben Oslo'da yayımlanan mektubu imzalayanlar arasında eski ABD başkanları Jimmy Carter, George Bush ve Bill Clinton, eski Polonya Devlet Başkanı Lech Walesa ve eski Güney Kore Devlet Başkanı Kim Dae-jung da bulunuyor.
      Mektupta, Myanmar yönetiminin, BM, sayısız ülke ve bölgesel örgütün çağrısına uyarak, ''Aung San Suu Kyi'yi 27 Mayıs'tan önce serbest bırakması'' istendi.
      Mektupta Suu Kyi'nin yanı sıra diğer siyasi tutukluların derhal ve koşulsuz serbest bırakılması da istendi.
      Suu Kyi (61) son 17 yılın 11 yılından fazlasını Myanmar'ın başkenti Yangon'da ev hapsinde geçirdi. Suu Kyi'nin son ev hapsi cezasının süresi 27 Mayıs'ta resmen sona eriyor.
      Suu Kyi'nin liderliğindeki Demokrasi İçin Ulusal Birlik partisi ve müttefikleri 1990'da yapılan meclis seçimlerini kazanmışlar, ancak ordu iktidara gelmelerine izin vermemişti.
      Suu Kyi 1991'de Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER