Spor
  • 29.3.2013 21:57

Eskişehirspor : Alper'in bir fiyatı yok

Eskişehirspor forması altında gösterdiği başarılı performansı A Milli Takım'a da taşıyan Alper Potuk için başta Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor olmak üzere büyük bir transfer rekabeti içine girdi.

Sezon başında Galatasaray'ın transfer etmek istediği ve Eskişehirspor'a 3.5 milyon euro artı bir de futbolcu önerdiği Alper Potuk için Eskişehirspor ret cevabını vermiş ve devreye Trabzonspor girmişti. Trabzonspor'un da teklifini değerlendiren ancak uygun bulmayan Eskişehirspor, Alper Potuk için 5 milyon euroluk bir bonservis bedeli belirlemiş ve bu rakamı getiren kulüp ile görüşmelere başlanacağını açıklamıştı.

Aradan geçen süre zarfında değerine değer katan ve A Milli Takım'a kadar yükselmeyi başaran Alper Potuk için Galatasaray ve Fenerbahçe yeniden nabız yoklamaya başladı. Sezon sonu için 'transfer sözü' almak isteyen ezeli rakipler, Eskişehirspor'dan ise 'sezon sonu görüşelim' cevabı aldı.

HALİL ÜNAL'DAN ALPER POTUK AÇIKLAMASI

Alper Potuk'un transferi konusunda Sporx.com'un sorularını yanıtlayan Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, transfer dedikodularına aldırış etmediklerini söyledi. Alper'in transferi için şu ana kadar hiçbir kulüple görüşmediklerini ifade eden Ünal, "Şu anda hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda mücadele ediyoruz. En büyük amacımız bu iki kulvarda da yapabileceğimizin en iyisini yapmak. Böyle bir hedefimiz varken, transferle ilgili konuşmak yersiz olur. Alper bizler için çok değerli bir oyuncu ancak transfer şu anda gündemimizde değil. Sezon sona erdikten sonra oturur konuşuruz, şu anda fiyat biçmenin bir anlamı yok" dedi.

ALPER POTUK'U O BULDU! RIZA ÇALIMBAY...

Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un transfer gündeminde olan Alper Potuk'u altyapıdan kendisinin çıkarttığını ifade eden Rıza Çalımbay, genç futbolcunun şu anda yüzde 60 kapasiteyle oynadığını belirtti.

Alper'in İstanbul takımlarına transfer olması durumunda hiçbir adaptasyon sorunu yaşamayacağını belirten Çalımbay, "Alper Potuk kişilik ve karakter olarak müthiş güçlü bir insan. İstanbul'a transferi konuşuluyor ve kafalarda bazı soru işaretleri var ancak ben bu düşüncelerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Alper, İstanbul'a gelip de kendisinden ödün verecek bir isim değil. Önemli bir aileden geliyor ve altyapısı da sağlam." dedi.

"ALPER ŞU ANDA YÜZDE 60'LA OYNUYOR"

Alper Potuk'u Türk futboluna kazandıran isim olan Çalımbay, "Alper Potuk'u biz altyapıda keşfettik ve o zaman kendisinde büyük bir potansiyel olduğunu gördük. O zamanlarda bu çocuk kulüpten para alamıyordu, yönetim 'Ne yapacak parayı genç çocuk' diyordu; ancak biz devreye girdik ve Alper'in o dönemde Eskişehir altyapısından kalmasını sağladık. Daha sonra da Alper'i A Takım'a çıkarttım ve fazlaca forma şansı vermeye başladım. Alper şu anda kapasitesinin yüzde 60'yı ile oynuyor. Yaşam kalitesi ve yetenekleriyle Alper Potuk'un sanılandan çok daha iyi bir noktada olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

HABER: Fatih ŞAMLIOĞLU/ SPORX

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:45

İLGİLİ HABERLER