Spor
  • 26.2.2006 14:07

ETO'O SAHAYI TERK ETMEYE KALKTI

Barcelona'nın Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o, Şampiyonlar Ligi'ndeki Chelsea maçından sonra Real Zaragoza deplasmanında da ırkçı saldırıya uğrayınca sahayı terk etmek istedi. Her iki takımın futbolcuları ünlü golcüyü güçlükle sahada kalmaya ikna etti.
      Hafta içinde Chelsea ile birlikte muhteşem bir futbol şovuna imza atan Barcelona, İspanya La Liga'da dün akşam Real Zaragoza deplasmanına çıktı. İkinci Valencia ile 6 puanlık farkı korumak için galibiyet hedefleyen Katalan ekibi, Zaragoza'ya karşı tam kadroydu.
      Karşılaşmada 75. dakikaya kadar olan mücadele futbol adına tat vermezken, bu dakikada yaşananlar maçın seyrini bir anda değiştirdi. Hafta içinde Londra'da Chelsea taraftarlarının ırkçı saldırılarına hedef olan Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o'ya Zaragoza taraftarları da toplu halde ırkçı tezahüratta bulundu. Zaragozalıların çıkardığı maymun sesleri üzerine Eto'o sahayı terketmek istedi. Zaragozalı Alvaro'nun da siyahi olduğunu işaret eden golcü futbolcu takım arkadaşları ve hakemin ısrarına rağmen sahaya dönmek istemedi.
      Ünlü forveti hem Barcelonalı hem de Real Zaragozalı futbolcular güçlükle kararından vazgeçirdi.
      Bu olayın hemen sonrasında gelişen atakta ise Celades kaleye giden topu elle çıkarınca hakem penaltı noktasını gösterdi, Celadesi de kırmızı kartla oyundan attı. Ronaldinho, 80. dakikada Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.
      82. dakikada ise Samuel Eto'o sağdan nefis ortaladı, İsveçli golcü Larsson için golü atmak zor olmadı: 2-0.
      Lider Barcelona aldığı galibiyetle puanını 55'e çıkardı ve ikinci sıradaki Valencia'nın Getafe ile bugün yapacağı maçı beklemeye başladı.
      İspanya'da günün diğer karşılaşmasında beş haftadır kazanan Atletico Madrid, Malago'yı 5-0 yenerek çıkışını sürdürdü. Madrid ekibinin gollerini Torres (2), Rodriguez ve Esprin (2) kaydetti.
      İspanya'da bugünün programı şöyle:
     

SAAT MAÇ
18:00 Athletic Bilbao-Villarreal
18:00 Celta Vigo-Cadiz
18:00 Alaves-Racing Santander
18:00 Espanyol -Sevilla
18:00 Real Betis-Real Sociedad
18:00 Valencia-Getafe
20:00 Mallorca-Real Madrid
22:00 Osasuna-Deportivo La Coruna
     
Alpay kırmızı kart gördü


      Alman Ligi’nde kümede kalma savaşı veren Alpay Özalan’ın takımı Köln evinde Leverkusen’e 3-0 kaybedip, umutlarını iyice azalttı. Milli oyuncu da gördüğü kırmızı kartla Kırmızı-Beyazlılar’ı 10 kişi bıraktı.
     
     K.Lautern rahatladı

      Bundeslıga’nın en köklü ama son yıllardaki ‘asansör’ takımı Köln yine 2. Lig’in yolcusu gibi gözüküyor. Son sırada yer alan Alpay Özalan’ın takımı, krizden çıkış yolu olarak gördüğü maçta sahasında Leverkusen’e 3-0 kaybetti. Konuk ekibin gollerini Berbatov, Voronin ve Krzynovek kaydetti. 11’de başlayan Alpay ise 77. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görüp, takımını 10 kişi bıraktı. Halil Altıntop’un forma giydiği Kaiserslautern deplasmanda Mainz’ı Sanogo’nun golleriyle 2-0 yenip, üst üste 3. maçını kazandı. Halil, 82’de yerini Mikic’e bıraktı. K.Lautern bu galibiyetle 14. sıraya yükseldi.
     
     Bayern fark attı: 5-2

      Lider Bayern Münih geçen haftaki Hannover beraberliğinin acısını Frankfurt’tan çıkardı: 5-2. Guerrero (2), Ballack (2) ve Pizarro’nun gollerine Preuss ile Meier karşılık verdi. Bayern’in 9 puan gerisinde 3. sırada bulunan Werder Bremen evinde M.Gladbach engelini Klose ve Klasnic’in golleriyle zorlanmadan geçti. Hamit Altıntop’un görev almadığı karşılaşmada Schalke, Nürnberg’i ikinci devrede Kuranyi ve Lincoln’ün vuruşlarıyla devirdi. Nuri Şahin’in şans bulamadığı maçta da Dortmund deplasmanda Bielfeld’e 1-0 kaybedip, arka arkaya 2. yenilgisini aldı. Ev sahibinin golünü 45’te Kauf attı.
     
     Blackburn dev sever! 1-0

      İngiltere Premier Ligi’nde süper bir sezon geçiren Blackburn Rovers’ın son kurbanı Arsenal oldu. Mavi-Beyazlılar, hem içeride hem dışarıda yendiği Manchester United’dan sonra hafta içinde Bernabeu’da Real Madrid’i devirip, büyük sükse yapan Arsenal’i 1-0 mağlup ederek, ligde 5. sıraya yükseldi. Blackburn’ü bu önemli galibiyete götüren golü 18. dakikada Pedersen kaydetti. Ev sahibi ekip adına 11’de başlayan Tugay Kerimoğlu 68’de yerini Bentley’e bıraktı.
     
     Chelsea'ye moral galibiyeti

   

       Premier Lig'deki son maçında Middlesbrough'ya teslim olan ve hafta içinde de Barcelona'ya 2-1 yenilen Chelsea, Portsmouth'u 2-0 mağlup ederek moral buldu. Küme düşme hattındaki rakibi karşısında ilk yarıda gol bulamayan 'Mavililer', 65. dakikada Frank Lambard ve 78'de Arjen Robben'le üç puanın sahibi oldu. Bu arada Chelsea yönetimi, Barcelona maçında Del Horno'yu atan Norveçli hakem Terje Hauge'ye, resmi internet sitesindeki forumlarda yapılan hakaret ve tehditlerden rahatsız. Bu yorumlar üzerine soruşturma başlatılırken, bu tip yazıların sahipleri Londra ekibinin üyesi ya da sezonluk kart sahibiyse haklarında kanuni işlem yapılacağı açıklandı.
      Birmingham evinde sonuncu Sunderland’i Heskey’nin vuruşuyla yıkarken, Charlton-Aston Villa karşılaşması ise golsüz eşitlikle sona erdi.

(radikal)

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:55

İLGİLİ HABERLER