Bilim
  • 24.11.2022 12:25

Etsy Kargo Nedir? Gönderim Nasıl Yapılır? Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Tüketiciler bugün hızlı, ücretsiz ve sürdürülebilir kargo firmasıyla çalışmak istiyor. Ancak tüm bunları sağlayıp kar elde etmek mümkün mü? Sizin için bu soruyu cevapladık. Etsy'nin en hızlı büyüyen çevrimiçi pazarlardan biri olmasıyla, sanatçılar, zanaatkarlar ve vintage satıcılar artık Etsy kullanmayı tercih ediyorlar. Bununla birlikte, Etsy kargo gönderimi, bir fikri olmayan yeni kullanıcılar için ürkünç olabilir. Bu yazımızda, Etsy kargo gönderimine ait kafanızda oluşmuş soruları yanıtlıyoruz.

Öncelikle fiyatların değişken olduğunu unutmamak gerekir. Yani Etsy kargo ücreti belli kriterler ölçüsünde şekillenir. Bu kriterlerden bazıları taşıyıcıyı, menşei, varış noktasını, ağırlığı, posta sınıfını, paket tipini ve boyutlarını içerir. Tüm bu kriterlere bağlı olarak Etsy kargo ücreti değişkenlik gösterecektir. Kafanızdaki soruların giderilmesi için, yazımızı okumaya devam etmenizi öneririz.

 

Etsy Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

 

Size, ürünlerinize ve müşterilerinize uygun bir zaman çizelgesine sahip nakliye teslimat seçeneğini tercih edin.

Siparişleriniz için gerçekçi işlem süreleri sağlamak için yüksek hacimli dönemlerde bile beklentileri kolayca karşılayan bir iş akışı hazırlayın.

Siparişleri yerine getirmek, nakliyeyi yönetmek ve müşterileri güncellemek için düzenli bir süre ayırın.

Ambalaj, kutu veya zarf gibi nakliye malzemelerini stoklayın.

Çevre dostu paketleme ile sürdürülebilir nakliye malzemelerinin kullanımına öncelik verin.

Bir nakliye profili ayarlayın.

Bir nakliye politikası oluşturun.

Etsy kargo profilleri, siparişler için kargoyu çok daha hızlı işlemenizi sağlar. Her bir öğenizi gönderirken aynı bilgileri tekrar tekrar girmeniz gerekmez.

 

Etsy Kargo Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Etsy kargo ücreti hesaplama, satıcıların Etsy nakliye profillerini oluşturmadan önce ve daha sonra kar marjlarını optimize etmek için nakliye maliyetini önceden hesaplamalarına yönelik bir özelliktir. Yani Etsy kargo ücreti hesaplama, nakliye maliyetini bulmak için ürün konumunuzdaki Etsy faktörleri, sipariş varış yeri ve ürününüzün boyutu ve ağırlığına göre şekillenen bir olgudur. Etsy'nin iki farklı nakliye seçeneğine sahip olduğunu not etmek çok önemlidir. Ve hangi seçeneği seçerseniz seçin, farklılıkları, avantajları ve dezavantajları ayırt etmek çok önemlidir. Örneğin, sabit fiyatlı nakliye ile fiyatı siz belirlersiniz ve müşteriniz bunu öder. İster yan kapıya ister ülkenin diğer ucuna gönderilsinler, sabit ağırlığa sahip küçük ürünler için iyi bir seçenektir. Tabii ki, müşterilerinizden nakliye için hiç ücret almamayı seçebilirsiniz. Bu durumda, ürününüzü teslim etme maliyetini ödersiniz. Bu hizmeti sağlamak istiyorsanız sabit fiyatlı gönderimi ve ardından ücretsiz gönderimi seçmeniz gerekir.

Ancak, sabit fiyatlı Etsy kargo gönderiminin yanıltıcı olabileceği yer burasıdır. Büyük ürünler için sabit fiyatlı nakliyeyi seçmek, ücreti cepten ödemeniz veya müşterinizin nakliye için fazla ödeme yapması anlamına gelir. Etsy'nin kargo ücreti hesaplama özelliğinin kullanışlı olduğu yer burasıdır.

Hangi Etsy gönderi yönteminin sizin için doğru olduğunu belirlemek karmaşık bir süreç değil ancak önce kendinize sormanız gereken birkaç soru var. Hızlıca bir göz atalım:

 

1. Ürününüzü göndermenin gerçekte maliyeti nedir?

Her şeyden önce, ürününüzü göndermenin maliyetini bilmeniz gerekir. Gönderim fiyatınız, gerçekte gönderim maliyetinden düşükse para kaybediyorsunuz demektir. Müşterileriniz için indirimli nakliye hizmeti sunmak istiyor olabilirsiniz ancak, bunu karşı tarafın bildiğine emin olmalısınız.

2. Etsy nakliye fiyatınız kârınızı nasıl etkiler?

Gönderim fiyatınız, gönderim maliyetinin tamamını karşılıyorsa, kârınız bundan etkilenmez. Ancak ücretsiz veya indirimli nakliye ücretleri sunuyorsanız, birisinin bunun bedelini ödemesi gerekir. Etsy mağazanızdaki her listeleme için kar marjınızı anlamanıza yardımcı olması için online bir hesaplama servisi kullanabilirsiniz. Bu, işiniz için oldukça büyük bir önem teşkil edecektir.

Güncellenme Tarihi : 24.11.2022 12:26

İLGİLİ HABERLER