Spor
  • 27.1.2023 12:24

Euroleague'de Fenerbahçe'yi şaşırtan olay!

EuroLeague 21. hafta mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda DLC Asvel ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe mücadeleyi kaybederken maç sonu ilginç bir tepki geldi...Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 21. hafta maçında LDLC Asvel ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Beko, sahadan 91-77‘lik yenilgiyle ayrıldı. Maça damga vuran isimler ise eski Fenerbahçeli ve Galatasaraylı yıldızlar oldu.

11-0'LIK SERİ
LDLC Asvel, Dee Bost’un üç üçlükle önderlik ettiği 11-0’lık bir seriyle karşılaşmaya girerken Fenerbahçe Beko, ilk sayılarını üç dakika geride kalırken kaydedebildi. Kenarıdan gelen Carsen Edwards’ın enerjisi ve ekstra çabasıyla oyun biraz dengeye gelse de 10 dakikalık bölüm ev sahibinin çift haneli farkıyla sona erdi: 25-12.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe, Devin Booker ve Kostas Antetokounmpo’yla bulduğu üst üste sayılarla farkı tek haneye indirdi. Temsilcimize Alex Tyus ve Yves Pons’un üst üste 4 sayısıyla karşılık veren ASVEL, maçta durumu 29-16’ya getirdi. Çeyreğin sonunda Fenerbahçe, Youssoupha Fall’ı durdurmakta zorlanınca fark 15’te oldu: 48-33

FENERBAHÇE DE COLO'YU DURDURMADI
Asvel'in üçlüklerine Nick Calathes’in üçlüğüyle veren temsilcimiz, devamında De Colo’nun üst üste sayılarına engel olamayınca skor 84-68’e geldi ve koç Dimitris Itoudis, mola hakkını kullandı. Nando De Colo, farkın erimesine hiçbir şekilde izin vermedi. ASVEL koçu TJ Parker, Wilbekin’in farkı 16’ya indiren turnikesinin ardından mola aldı. Kalan bölümde çift haneli üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip, maçı kazandı: 91-77

ESKİ FENERBAHÇELİ DE COLO'DAN 26 SAYI
ASVEL’de eski Fenerbahçeli Nando De Colo, ASVEL formasıyla 26 sayı, 3 ribaund, 5 asist kaydetti. Dee Bost 15 sayı, 4 ribaund, 8 asist; Zaccharie Risacher 10 sayı, 2 ribaund; Retin Obasohan 10 sayı, 3 ribaund, 3 asistle oynadı.

EDWARDS 22 SAYI KAYDETTİ
Fenerbahçe Beko’da ise Carsen Edwards 22 sayı, 1 ribaund, 3 asist; Nigel Hayes-Davis 12 sayı, 5 ribaund; Johnathan Motley 9 sayı, 1 asist; Scottie Wilbekin 10 sayı, 2 ribaund; Devin Booker 8 sayı, 1 ribaundla mücadele etti.

TANIDIK İSİM YİNE LİSTEDE

DEE BOST TÜRKÇE SÖYLEDİ: EN BÜYÜK CİMBOM
Mücadele sonrasında konuşan eski Galatasaraylı Dee Bost, Fenerbahçe galibiyetinin önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: Bugün asıl önemli olan takımın maç boyunca ortaya koyduğu mücadeleydi, ben ASVEL’e en iyi şekilde yardımcı olabilmek için buradayım. Şu ana kadar takımıma yardımcı olabildiğime inanıyorum, umuyorum bu şekilde devam edebiliriz. Fenerbahçe galibiyetleri benim için hep özel, en büyük Cimbom (Türkçe söyledi). Ben Galatasaraylıyım, bu sebeple Fenerbahçe’ye karşı oynadığım her maçı kazanmak istiyorum.

Halen takıma adaptasyon sürecim devam ediyor, koçumuz TJ Parker bana sahada özgürlük vererek öz güvenimin artmasını sağlıyor. Özellikle Nando de Colo gibi tecrübeli oyuncularla oynamak işimi çok kolaylaştırıyor.Halen takıma adaptasyon sürecim devam ediyor, koçumuz TJ Parker bana sahada özgürlük vererek öz güvenimin artmasını sağlıyor. Özellikle Nando de Colo gibi tecrübeli oyuncularla oynamak işimi çok kolaylaştırıyor.

DE COLO: DEE BOST OYNUMUZU ÇOK İYİ ANLADI
Nando de Colo ise maça dair şunları söyledi: “Bugün maça çok etkili bir başlangıç yaptık, koçumuzun bize maçtan önce söylediklerini son derece konsantre bir şekilde sahada uyguladık. Fenerbahçe‘ye karşı oynamanın çok zor olduğunu biliyorduk, yine de baştan sona çok iyi bir mücadele sergiledik. Yakaladığımız üstünlüğü 40 dakika boyunca korumayı başardık.

Dee Bost aramıza katıldığında takımımız için çok değerli bir oyuncu olacağını biliyorduk, tecrübesi sayesinde oyunumuzu çok kolay anladı ve katkı vermeye başladı.”

Güncellenme Tarihi : 27.1.2023 12:27

İLGİLİ HABERLER