Medya
  • 28.10.2021 22:30

Facebook’un yeni adı belli oldu

Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger uygulamasını bünyesinde barındıran Facebook Inc.'nin çatı kuruluşunun yeni adı “Meta” olarak adlandırılacak.

Yeni adı “Meta”yı duyuran Facebook, sanal evreni metaverse platformunu tanıttı.

Facebook’un adlandırıldığı metaverse platformunun adı Horizon oldu.

YENİ EVRENİNİ TANITTI: HORIZON

Facebook Connect 2021 etkinliğinde konuşan Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, internetin yeni formu olarak da adlandırıldığı metaverse platformunlun adı Horizon oldu.

 

Facebook’un yeni adı Meta oldu #1

 

FİZİKSEL DÜNYA İLE DİJİTAL DÜNYAYI, ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK İLE BİR ARADA DENEYİMLEME OLANAĞI

Fiziksel dünya ile dijital dünyayı, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri ile bir arada deneyimlemeye odaklanan Horizon, Horizon Home, Horizon Worlds, Horizon Workrooms gibi platformlardan oluşacak.

 

Facebook’un yeni adı Meta oldu #2

 

SANAL ÜRÜN SATIŞININ YANI SIRA SANAL OYUN,KONSER, PARTİ VE OFİS İMKANI SUNACAK

Horizon Marketplace üzerinden sanal ürün satışının da yapılacağı Facebook’un metaverse’ünde NFT’ler (benzersiz dijital varlık) de yer alacak. Horizon platformunda, oyun, spor, konser, parti ve ofis gibi sosyal hayatın hemen hemen her alanına yönelik sanal evrenler (metaverse) yer alacak.

 

Facebook’un yeni adı Meta oldu #3

 

HİSSELERİ YÜZDE 4 YÜKSELDİ

Facebook'un yeni çatı marka adının duyurulduğu ve metaverse platformu Horizon'ın tanıtıldığı etkinliğin hemen ardından, şirkeitn ABD Borsalarında işlem gören hisseleri de uçuşa geçti.

Facebook Connect 2021 etkinliği öncesinde 314 dolar seviyesinde olan Facebook hisseleri, etkinlikte yapılan duyuruların hemen ardından yüzde 4'lük yükselişle 324 doları aştı.

 

Facebook’un yeni adı Meta oldu #4

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 29.10.2021 01:22

İLGİLİ HABERLER