FATİH ALTAYLI'DAN STAR YAZARI UMUR TALU'YA 'SAZAN' BENZETMESİ
KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA/Hürriyet Gazetesi'nden Fatih Altaylı, Star'dan Umur Talu ve Ethem Mahçupyan'ı fena makaraya sardı.Altaylı,"Bir aklı evvel internet sitesinde yazdığı yazıya ‘‘millet ciddiye alsın’’ diye New York Times yazarı ‘‘William Safire’’in imzasını atıyor.Konu Türkiye ile ilgili.Ve iki ‘‘sazan’’ atlıyor yazıya.Etyen Mahçupyan ile Umur Talu. Çünkü fikir onlara uygun ve Hürriyet'i de suçluyorlar, ‘‘Hürriyet Safire'in her yazısını alırsın, bunu niye almıyorsun?’’ diye. Mahçupyan ertesi gün ‘‘sazanlığa’’ uyanıyor ve okurlardan özür diliyor" dedi.
İŞTE ALTAYLI'NIN YAZISI
Sazanlar ve etik
BİR aklı evvel internet sitesinde yazdığı yazıya ‘‘millet ciddiye alsın’’ diye New York Times yazarı ‘‘William Safire’’in imzasını atıyor.
Konu Türkiye ile ilgili.
Ve iki ‘‘sazan’’ atlıyor yazıya.
Etyen Mahçupyan ile Umur Talu. Çünkü fikir onlara uygun ve Hürriyet'i de suçluyorlar, ‘‘Hürriyet Safire'in her yazısını alırsın, bunu niye almıyorsun?’’ diye. Mahçupyan ertesi gün ‘‘sazanlığa’’ uyanıyor ve okurlardan özür diliyor.
Umur Talu ise aynen devam.
‘‘Ey Hürriyet, Safire Irak'a girelim dediğinde alıntı yapıyorsun da, şimdi niye yapmıyorsun’’ diye. Talu için bahtsız bir durum.
New York Times'in sitesine girip Safire'in ne yazdığına bakmaz ve tembellik edersen böyle kötü duruma düşersin. Sonra da kalkıp medyada ‘‘etik’’ dersi verirsin.
Dile bakalım okurlardan özür.
M 60 tankları meselesine benden 6 ay sonra girip, benim yazıları alıp alıp kaynak göstermeden bir güzel yazdın.
Ayrıca Safire'in işine gelen ama ona ait olmayan yazısından alıntı yapıp, işine gelmeyenden yapmayan olarak da yakalandın.
Hadi bakalım buna da bir ‘‘etik’’ çerçeve bul da, biraz ‘‘etiklenelim’’.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:29