Gündem
  • 29.10.2022 15:07

Fatih Erbakan kararını verdi!.. Bizim seçmene sandığa gitmeyin diyeceğiz

Canlı yayında seçim ve ittifak kararını duyurdu! Millet İttifakı için çarpıcı sözler

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100'ün Yüzler Kulübü programında açıklamalarda bulundu.

İşte Fatih Erbakan'ın açıklamalarından satır başları:

‘Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesi açıklamasını takip ettik. Özet olarak söylenecek, genelde soyut bir şey var ama somut olarak ortaya konan çok da vaat ve plan görmedik.

(TOGG fabrikası açılış töreni) Davetliyiz, katılacağız. Bizzat kendim, genel başkan yardımcılarımızla birlikte gideceğiz. Biz partimizi kurarken hayırlı işlerde alkışlayacağız, yanlışa yanlış diyeceğiz diye her zaman ifade etmiştik. Bunun da tabi yüzde yüz yerli araç olmasa da şu aşamada 1-0’dan iyidir. Olumlu bir adım olarak görüyoruz. Zaman içinde bu yerlilik oranının da İHA’larda, SİHA’larda olduğu gibi arttırabileceğini ümit ediyoruz.

Birlik, beraberlikle ilgili vurgu yapıyorlar ama bunula ilgili şüphelerimiz var. AK Parti’nin ve bizzat Cumhurbaşkanı’nın bugüne kadar kullandığı ifadeler kendisine oy verecek kesimi kucaklayacak görüntüden uzak düşüyor.

"İTTİFAK AÇIKLAMASI"

Cumhur İttifakı içinde olmamız son derece zor ve düşük bir ihtimal olduğunu söylüyoruz, 20 senelik ekonomide özellikle uygulamalar ortada. Yeniden Refah Partisi’ni ittifakın içine almak için bu uygulamaların dışına çıkacağını sanmıyorum.

"ERDOĞAN'DAN RANDEVU BEKLİYORUM"

 Gürel “Sayın Erdoğan, sizi Türkiye meseleleriyle ilgili konuşmaya davet ederse gider misiniz?” sorusuna “Tabi gideriz. Bizim zaten projelerimiz, kitaplarımız ortada. Biz bu kitapları ilk çıkarttığımızda ilk olarak sayın cumhurbaşkanına gönderdik. Randevu talebimize olumlu bir dönüş olmadı” yanıtını verdi. Gürel’in “Randevu talebiniz hala açık mı sorusuna” ise Erbakan “Tabi yine açık, bunlar bir an önce uygulansın, milletin derdine derman olunsun” ifadelerini kullandı.

"BU ŞARTLARDA SON DERECE ZOR GÖZÜKÜYOR"

Ardor'un “Ekonomi konusunda millet ittifakıyla anlaşabilirseniz, siyasi başlıkları es geçerek o ortaklığın içinde olur musunuz?” sorusuna Erbakan “Sadece ekonomiyle işimiz bitmiyor. Altılı masanın ilk icraatımız ‘İstanbul Sözleşmesini geri getirmek olacak’ söylemi… CHP’de çıkışlar oluyor ‘4-6 yaş çocuklara Kur’an öğretmek çağdışılıktır’ şeklinde… CHP’nin genetik özellikleri var. Bu gibi açıklamalarla tabi bu genetik özellikler tekrardan zuhur ediyor. Bu şartlarda son derece zor gözüküyor.

Batıya karşı değiliz ama batıya haklarımızı yedirmeyelim. AK Parti’nin şimdiye kadarki dış politika uygulamaları ‘Milli Görüş’ten uzaklaştığını gösteriyor.

"6'LI MASA DAĞILABİLİR"

Uzun ömürlü olamayabilir gibi bir düşünce oluyor bizde. Seçime doğru dağılabilir. Biz her iki ittifaka da eşit mesafede olduğumuz ve seçimlere kendi başımıza gittiğimiz için bir taraf dağıldığında sevinecek ya da üzülecek bir durumumuz yok. Biz kendi çalışmamıza bakıyoruz 300 bine yakın üyemizi 500 bine çıkarma hedefimiz var.

"SEÇİME TEK BAŞIMIZA GİRECEĞİZ"

Hacır’ın “Tek başımıza mı gireceğiz?’ diyorsunuz, ısrarla ‘biz ittifaklar dışında mı kalacağız’ diyorsunuz?” sorusuna Erbakan "Tabi, şu anda biz ittifakımızı milletle yapıyoruz” cevabını verdi.

"SANDIK BAŞINA GİTMEYİN DİYECEĞİZ"

Gürel'in "Yeniden Refah tabanı hangi tarafa yönelir?" sorusunu Erbakan "Bir kısmı bizim gibi desteklemez, iki tarafa da destek olmanın vebal olduğunu düşündüğümüz için ‘Sandık başına gitmeyin’ diyeceğiz ama ikinci tura inşallah biz kalırız bu tartışmalara gerek olmaz" diyerek yanıtladı

Güncellenme Tarihi : 29.10.2022 15:11

İLGİLİ HABERLER