Spor
  • 11.1.2014 15:45

Fatih Terim devrim yapacak

Antalya Belek’te düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. Yıl Spor’un Zirvesi programının ikinci gününde gazeteci Faik Gürses’in oturum başkanlığında, “Futbolumuzun Milli Patronundan Yol Haritası” konulu seminerde konuşan Fatih Terim, sporda sorunların çözülmesi için mücadele etmeye hazır olduğunu söyledi.
2 kez milli takımlarda teknik direktörlük yaptığını ancak bu sefer normal teknik direktörlüğün dışında ülke futbolunun sorunlarının çözümü için görev aldığını kaydeden Terim, “Futbolun daha derinden geleceğini inşa etmek adına bilgimi, birikimimi, iletişimi, tüm mesaimi ve yüreğimi koymak zorunda olduğum için geldim ve genel açılımım budur. Mücadele etmeye hazırım ve son derece kararlıyım. Bu ülkeye zaman kazandırmak adına önümüzdeki ilk 2016 Avrupa Şampiyonası hak kazanmak için elimizden geleni yapacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Çokta önemli bir yarışma. Asıl hedefimiz günlük başarılar değil uzun yılları kapsayan bir başarı yapmak. Bir söz var, ‘Aptallığın en büyük kanıtı aynı şeyi defalarca yapıp başarı beklemek.’ Aynı şeyi defalarca yaptık ama bu sefer yapmaya niyetim yok. Söylem ve eylemi aynı anda götürmeye niyetliyim. Çünkü yaptık yaptık, aynı sonuçları aldık. Değiştirmek istediğimiz sonucu alamadık. Bunca yıldır yapamayanları neden yapamadıklarına bakarak kendimize göre bir yol haritası hazırladık” dedi.

"ARTIK AYDINLANMA DÖNEMİNDEYİZ"
Türkiye Futbol Direktörü Terim, reform ve rönesans yapma zamanının geldiğini anlattı. On-line eğitimle futbolda ve sporda geleceği inşa edeceklerini ifade ederek, “Artık aydınlanma dönemindeyiz. Artık reform ve hatta Rönesans zamanıdır. Artık birlikte Türk futbolunun ve Türk sporunun geleceğini inşa edebilmek için devrim zamanıdır. Bu süreçteki en önemli silahım sabır ve azim. Umarım ülkemde tüm paydaşlar bu sabır ve azmi gösterir ve birlikte hedefe doğru yürürüz. Pansuman yapmayı sevmiyorum ve hayatımda da hiç pansuman yapmadım. Sorunları eğer mümkünse temelinde çözmeye hazırım. Sadece başarılı işler değil, önemli işler yapmak konusunda ayrıca çok kararlıyız. Eğitim seferberliği başlatacağız. Teorik eğitimlerimizin tamamı ve uygulamalı eğitimlerimizin altyapısını on-line eğitim yoluyla vereceğiz. Yol ve konaklama masraflarından kurtulacağız. En başarılı eğiticilerle tüm eğitim alacak paydaşları elektronik ortamda bir araya getirmeyi düşünüyoruz. Gerçek zamanlı dersler, eğitim uygulamaları bunları beraber yapacağız. Bunları kaçıranlar tekrar tekrar izleme ve öğrenme imkanına sahip olacaklar. Soru sorabilecek, cevap alabilecek, form alanlarında sorular ve sorunlar üzerinde tartışabilecek. Uluslararası akredite eğitimine katılabilmek için eğitimi almış sınavını vermiş kişileri davet edeceğiz. Bu işin küçük bir animasyonu yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bu eğitimlere ilk sağlıkla başlayacak. Arkasında teknik ve idari birçok konuda devam edecek. TFF şemsiyesi altındaki tüm antrenörlerin en iyi bilgiye ulaşmasını sağlamak zorundayız” şeklinde konuştu.

"İSTERİZ Kİ, AYAK İZLERİMİZ TAKİP EDİLSİN"
Yeni kurdukları Bilim Kurulu’nun eğitimde danışma kurulu gibi görev yapacağını belirten Terim, yeni sporcular kazanmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile gerekli çalışmanın yapılarak okullarda kız ve erkek tüm öğrencilerin yeteneklerine göre spor branşlarına yönlendirileceğini söyledi.
‘Aydınlanma Dönemi’ adını verdiği projede görülecek eksiklerin kimden kaynaklandığını mutlaka duyuracağının altını çizen Fatih Terim, sadece sahada değil başarılı sonuçlar alınacak bir sistem kurmayı hedeflediklerini bildirdi.
"Başkalarının ayak izlerini takip ederek ancak onların gittiği yere gidebiliriz. Biz isteriz ki, bizim ayak izlerimiz izlensin" diyen Terim, eğitimin önemine değindi. Terim, teknik direktörlerle yaptığı toplantıda eğiticilerin eğitim eksikliğinin ön plana çıktığını vurgulayarak, “Bütün arkadaşlarımın ortak fikri 2014 yılında tesis eksikliği, saha ve diğer eksiklikler. Bunlar bir şekilde giderilir. Ben bundan çok şikayetçi değilim, gerektiği zaman bir sahayı 4 bölüp eğitimde yapıyoruz ancak eğiticilerin eğitimi bizde eksik olan. Ben bu konuda çok duyarlıyım. Bu konuda yarı bir seferberlik yapacağız. Herkes kendi evladını en güzel okula vermek için yarışır. Türk futbolunda eğitim çağı 6 yaşına kadar indi. Türk futbolunda gençler ehil ellerde olması gerekir. Birinci önceliği eğiticilerin eğitimine veriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Fatih Terim’e günün anısına plaket verildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:34

İLGİLİ HABERLER