FELSEFE KONGRESİ'NE KATILAN RAHİP PARASIZ KALINCA ATATÜRK HAVAALANI'NDA YATIP KALKMAYA BAŞLADI
ÖMER FARUK AYDEMİR
İSTANBUL - Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Uluslararası Felsefe Kongresi'ne katılmak üzere Türkiye'ye gelen Bangladeş uyruklu Budist Rahip Ven Sunandabhıkkhu, parası olmadığı için Atatürk Havalimanı'nda yatıp kalkıyor.
Uluslararası Felsefe Kongresi'ne katılmak için İstanbul'a gelen Budist rahip, parası bitince ülkesine erken dönmeye karar verdi. Normal şartlarda 28 Ağustos tarihinde ülkesine dönmesi gereken rahip, dün akşam uçmak istedi. Ancak uçaklarda yer bulamayan rahip, otel parası bulunmadığı için Atatürk Havalimanı'nda yatıp kalkmaya başladı. İstanbul'u çok beğendiğini ve insanların kendisine ellerinden geldiği kadar yardımcı olduğunu belirten Budist rahip, uçana kadar Atatürk Havalimanı'nda kalacağını da sözlerine ekledi.
Atatürk Havalimanı'ndaki gazetecilerin de araya girmesiyle durumdan haberdar olan Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliği, İstanbul'da sadece bir fahri konsolosları bulunduğunu belirterek, konuyla ilgileneceklerini söyledi.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali işletmecisi Tepe-Akfen-Vie (TAV) yetkilileri ise, Budist rahibin havalimanında kalacağı süre içinde yemek ihtiyacını karşılayacaklarını belirtti.
Öte yandan, Sunandabhıkkhu'nun uçuş tarihi olan 28 Ağustos'a kadar uçaklarda boş yer bulabilirse ülkesine dönebileceği belirtildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:33