Spor
  • 6.5.2013 16:13

Fenerbahçe düş kırıklığı yaşıyor

İSTANBUL - Futbolda sezona 3 kupa hedefiyle başlayan sarı-lacivertliler, sadece 1 kupada yoluna devam ediyor.
     UEFA Avrupa Ligi'nden elenen, ligde şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek sezonu kupayla kapatmak istiyor.
    
     -UEFA Avrupa Ligi'nde finalin kapısından döndü-

    
     Bu sezon Avrupa kupalarında tarihinin en başarılı dönemini yaşayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde finalin kapısından döndü.
     UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Rusya'nın Spartak Moskova takımını elendikten sonra yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden sarı-lacivertliler, C Grubu'nu lider tamamladıktan sonra 2. turda Belarus ekibi BATE Borisov'u eleyerek tarihinde ilk kez bu kupada son 16'ya kaldı. Üçüncü turda da Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımını saf dışı bırakan sarı-lacivertliler, yine tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finali gördü. Çeyrek finalde ise İtalya'nın Lazio takımını geride bırakan Fenerbahçe yine bir ilki gerçekleştirerek yarı finalde yer aldı.
     Yarı finalde ilk maçta Portekiz'in Benfica takımını sahasında 1-0 yenerek avantaj elde eden "Sarı-Kanarya", deplasmanda rakibine 3-1 yenilerek kupaya veda etti.
    
     -Ligde de sonunu getiremedi-
    
     Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, ligde de sonunu getiremedi.
     Sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildiği 25. haftada Bursaspor'u 4-1 yenerek, rakibiyle arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Bu haftadan sonra 30. haftaya kadar hem Fenerbahçe hem de Galatasaray lig maçlarını kazanınca 4 puanlık fark korundu. Ancak sarı-lacivertlilerin deplasmanda Gençlerbirliği'ne 2-0 yenildiği 30. haftada Galatasaray, sahasında Sanica Boru Elazığspor'u 3-1 yenince son 4 haftaya 7 puan farkla girerek şampiyonluk için büyük avantaj yakaladı. 31. haftada Galatasaray deplasmanda Gaziantepspor'u 1-0, Fenerbahçe'de sahasında Kayserispor'u 2-1 mağlup etti. 32. haftada sahasında Sivasspor'u 4-2 mağlup eden sarı-kırmızılılar, bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica'ya elenen Fenerbahçe ise ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 mağlup olunca üçüncü sıradaki Beşiktaş ile arasındaki puan farkı 3'e düştü ve şampiyonluk hedeflediği ligde ikinciliği de tehlikeye attı.
     Sarı-lacivertliler, bu hafta şampiyon Galatasaray'ı sahasında yenerek, lig ikinciliğini ve 2013-2014 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmayı garantilemek istiyor.
    
     -Elde Türkiye Kupası kaldı-

    
     İki kulvarda iddiasını yitiren Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşmak istiyor.
     Kupada yarı final ilk maçında deplasmanda Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, 8 Mayıs Çarşamba günü sahasında oynayacağı rövanş maçını kazanarak finale çıkıp, finalde de kupayı kaldırmayı hedefliyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER