Spor
  • 30.3.2012 17:33

''Fenerbahçe maçından tartışmasız galibiyet bekliyorum''

TRABZON  - Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Türk takımlarının Avrupa'ya gidememesi yönündeki söylemlere ilişkin olarak, ''Avrupa gitmezsen, yabancı oyuncuların olmazsa yerli de belli bir şeyin var. Bu takımda oynayacak oyuncu eni boyu belli. İstifa değil de pek Sadri'ye de ihtiyaç kalmaz diye düşünüyorum'' dedi.
          Sadri Şener, bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gazetede yer alan açıklamalarının ardından gündeme gelen ''Thatcher modeli''ne ilişkin sorusu üzerine, bunun hassas bir konu olduğunu söyledi.
     Şener ''Sayın Başbakanın bu demecinin tam böyle olduğuna inanmıyorum. Dolayısıyla biz de öyle algılamak durumundayız, öyle algılamak istiyorum. Bundan çıkardığımız sonuçlar, Sayın Başbakanımız'ın Trabzonspor'un haklarına bir halel getirecek bir davranış içinde olacağına inanmıyorum. O da bu yörenin insanı. Bir de kendisi haktan, hukuktan, adaletten yana olan bir insan. Bunlar benim karşılıklı görüşmem değil. Siz gazetede yazılanları soruyorsunuz, ben de ona göre cevap veriyorum. Ben üzerinde bu konunun çok durmuyorum, durmak istemiyorum'' ifadelerini kulandı.
     Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, Tahkim Kurulu hariç Etik ve Disiplin kurullarının geçen sezonla ilgili kararlarını play-off'tan önce açıklayacağını veya ona çalışacaklarını kendilerine söylediğini ifade eden Sadri Şener, ''O zamanı bekleyip görelim. Ama genel anlamda Avrupa'ya gitmemek Türkiye için, bizler için çok sakıncalı. Kampa bile gidemeyiz Avrupa'ya, maç yapamayız. UEFA bize hakem bile vermez, bir de maddi zararları çok olur. Yabancı futbolcuların hiçbiri durmaz, gider. Maddi olarak çok sıkıntılara girer Türk futbolu. Onun için Sayın Başbakan'ın tam böyle demek istediğini zannetmiyorum. Karşılıklı bir araya gelme imkanı olursa, o zaman kendisi de söyler diye düşünüyorum'' diye konuştu.
     Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in dünkü açıklamalarını da değerlendiren Şener, ''Şu anda çok sıkıntılı durumumuz var. Pazar günü Fenerbahçe maçı oynayacağız. Demeçlere, ağızdan çıkan her cümleye, federasyon başkanı da bizler de herkesin dikkat etmesi gerekir. Ben azami gayret sarf ediyorum, yoksa halk gerilmeye hazır. Bir demeçle hoş olmayan şeyler olur. Nisan'da Fenerbahçe yine buraya gelecek, biz de oraya gideceğiz. Galatasaray, Beşiktaş maçları da öyle. Kritik bir dönem. Biraz dikkatli olmamız lazım, başta da federasyon başkanı olmalı'' şeklinde konuştu.
     Bir gazetecinin, ''Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 'Galatasaray Avrupa'ya gidemezse istifa edeceğim, bırakırım' diyor. Siz ne düşünüyorsunuz'' şeklindeki sorusu üzerine Sadri Şener, ''O kadar keskin kılıç gibi 'istifa ederim' cümlesi çok konuşulan bir kelime. Ama çok sorumluluk gereken bir laf. Ben başka türlü cevap vereyim. O zaman şunu düşürüm tabi. Bu kulübün bana pek ihtiyacı kalmaz diye düşünürüm. Avrupa'ya gitmezsen, yabancı oyuncuların olmazsa, yerli de belli bir şeyin var. Bu takımda oynayacak oyuncu eni boyu belli. İstifa değil de pek Sadri'ye de ihtiyaç kalmaz diye düşünüyorum'' yanıtını verdi.
     Başkan Şener, Galatasaray'ın 3 Temmuz'dan itibaren yaşanan süreçte daha erken tepki vermesine ilişkin olarak ise ''Biz daha politik takımız. Benim sert açıklamamam 1 gün manşet olur, politik açıklamalarım 30 gün. Galatasaray'ın şöyle sıkıntısı var, birkaç yıl Avrupa'ya gidemedi. Ekonomik olarak Şampiyonlar Ligi'nin çok katkısı var. Ekonomik yapısı sarsılıyor kulüplerin. Bu sene belki Avrupa'ya göre plan yaptılar. Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımların en büyük adaylarından birisi. Rahat olduğumuz değil, coğrafi olarak daha doğuda olduğumuzdan dolayı daha dikkatli konuşmamız lazım. Enimizi, boyumuzu bilmemiz lazım. Farklı camialarız'' dedi.
    
     -''Galibiyet bekliyorum''-
    
     ''Fenerbahçe maçından hiç tartışmasız galibiyet bekliyorum'' diyen Şener, ''Süper Final öncesi o puan farkının azalması lazım. Bir de Fenerbahçe ile olan rekabet ciddi noktalara geldi. Mağlup olmasın artık, benim işim değil. Yapmamız gereken her şeyi futbolculara, hocalara yapıyoruz. Derbi maçı bir şey söyleyemeyiz. 3 puan Süper Final'de ciddi noktalara getirir. Önümüzdeki 1,5 ay bayram gibi hem sizin hem bizim için olacak. Bir oraya koş, bir buraya koş. Devamlı derbi oynayacağız. Tarihimizde ilk defa Avrupa'nın devlerini burada misafir ettik. Tarihinde ilk defa başkan nezarete girdi. Hep ilkleri yaşıyoruz'' ifadelerini kullandı.
     Klasik bir Fenerbahçe maçı oynayacaklarını söyleyen Sadri Şener, ''3 Temmuz'dan sonra yaşanan gerginlikte bizim orada oynadığımız maçta benim şahsıma ve kulübe yapılan tezahüratlar gündemde. Gelip bunun burada bir karşılığı olacağını da düşünmeliydiler. Ama biz hiç gerginliğe sebep olmadan, normal Fenerbahçe maçı gibi oynayacağız. Centilmenlik ölçüsünde sonuçlanacağına inanıyorum. Ben çok büyük bir camiayı temsil ettiğime inanıyorum. Bu camianın yapması gerektiği doğrultuda cümlelere dikkat ediyorum'' diye konuştu.
     Şener, takım ile bir araya gelmediğini belirterek, ''Antrenmanlara daha bakmadım. Geçen antrenmanda Halil şut attı, top suratıma geldi. Ondan sonra daha gitmedim. Fenerbahçe maçı için onlarla konuşmayı düşünmüyorum. Sanki ilk defa oynuyoruz. Biz Inter ile Lille ile oynadık. O kadar ne olur abartmayın. Yıldırım Bey de gelmek istiyor. İşlerini hallederse gelecek'' şeklinde konuştu.
     Fenerbahçe yönetiminden kimseyle görüşmediklerini de dile getiren Şener, şöyle konuştu:
     ''Bizden herhangi bir talepleri olmadı. Çoğu ile de merhabam vardır. Novotel'de kalıyorlar. 15 tane protokol bileti hakları olarak aldılar. Onun dışında bize bir istekte bulunmadılar. Yarın gelecekler. Bir talepleri olmadı. Dün yöneticimiz Coşkun Çebi emniyette taraftar gruplarıyla ilgili toplantı yaptılar. Sahaya bir şey atılmaması, küfür edilmemesi gerekir. Ceza sınırındayız. Taraftarlar atlet değil de mendil atsalar daha iyi. Ama seyircinin zevkine de hakaret hariç mani olmamak lazım'' ifadesini kullandı.
    
     -''Fenerbahçe değişik bir camia, saygı duyuyorum''-
    
     Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, bir gazetecinin, ''Fenerbahçe camiası her şeye rağmen takımlarının, başkanlarının arkasında dimdik durdu. Haksızken haklı duruma nasıl geçtiler. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Haklı duruma geçtiklerini sanmıyorum. Yargıya intikal etmiş konuyla ilgili çok konuşmak doğru değil. Değişik bir camia, saygı duyuyorum. Aynı şeyleri biz yapsak ne olurdu- Ben öbür dünyaya gitmiştim, bizim takım iptal olmuştu. Değişik bir camia. Ders alınacak tarafı da var. Seyircinin Fenerbahçe takımına tutkusu... Ben kendi camiamdan da mutluyum. Dimdik ayakta duruyoruz. 4-5 senedir her gün Türkiye'nin gündeminde bir şekilde varız. Biraz daha dinamik yapımız da olması lazım. Bundan sonraki yıllarda genç, eğitimli jenerasyonun Trabzonspor Kulübü'nde, camiası içinde görev almalı'' şeklinde yanıt verdi.
     Şener, Burak Yılmaz'ın bir Avrupa kulübüne gideceği söylentilerine ilişkin olarak da ''Burak'ın menajeri aradı. 'İstediğiniz açıklamayı yapayım' dedi. 'Yok, gerek yok' dedim. Bir gazeteye yansıyan var, basın mensubunun olmasını istediği var. Burak ile Şenol hoca ve benle ilgili bir sıkıntı yok'' dedi.
     3 Temmuz'dan itibaren Faruk Özak hariç camiadan destek göremediğini ifade eden Sadri Şener, ''İstanbul'da yaptığımız Arama Konferansı tam benim istediğim gibi miydi, değil. Ama güzeldi. Kırgın değilim kimseye. Faruk Bey, benim çok eski arkadaşım. Aynı yerde staj yaptık. Benden 3 sınıf büyüktü okulda. Eski tanıdığım. Milletvekili, bakanlık yapmış. Ama Trabzonspor geldiği zaman Faruk Özak özel bir adam. Her dar günde yanında olan biri. Bundan, Faruk Bey'in o yönlerinden çok mutluyum'' diye konuştu.
     Kulüplerin 31 Mart itibariyle kulüp lisansı alacağını da söyleyen Şener, ''Bunun için 31 Aralık'a kadar futbolculara borcun olmadığına dair bir yazı vermen lazım. Vergi borcumuz yok. Ödemeleri yaptık. Bugün de ödemeler yapıyoruz. Derbi maç öncesine denk geldi. Yeni bir sürü hamleler yaptık'' şeklinde konuştu.
    
     -''Kupanın Trabzonspor'a verilmesi gerektiği bir doğru''-
    
     Şener, geçen yılın kupasının kendilerine verilmesi isteğini de yineleyerek, ''Kupanın Trabzonspor'a verilmesi gerektiği bir doğru. Ama bunun için yapılması gereken bir takım işlemler olacak. Disiplin soruşturması bitecek, geçen sene bir gol averajla önünde olan Fenerbahçe'yi senin arkana düşürecekler. Geçen senenin tescili iptal edilecek. Yeni tescil yapılacak, kupa verilecek. Yapılması gerekenler var. Bu play-off'tan önce disiplin soruşturmasını bitireceğiz diyorlar. Benim inancıma göre şampiyonluk ve kupa bizim. Kim ne kadar uzatırsa uzatsın, eğer bu olmazsa UEFA'ya gitmek gerekiyorsa gideriz'' ifadelerini kullandı.
     Galatasaray maçında Cüneyt Çakır'ın iyi bir maç yönetmediğini bütün hakem otorotileri ve futboldan anlayan herkesin söylediğini anlatan Şener, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Ama unutmayın Cüneyt Çakır Türkiye'nin bir numaralı hakemi. Hakem, senin benim gibi bir insan. Cüneyt Çakır'ı da buruşturup kenara atmak o da tam doğru değil diye düşünüyorum. Yine bizim maçımızı yönetecek. Süper Final'de 6 maç oynayacağız en az 2'sini o yönetecek, 2 tanesini Fırat Aydınus yönetir. Hepsi final maçı, hepsi derbi maçı. Biraz ileriyi düşünerek konuşmak daha doğru olur diye düşünüyorum.''

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER