Spor
  • 11.12.2009 11:09

FENERBAHÇE SESSİZ MAÇTA 3 PUAN ARIYOR

İSTANBUL - İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 92 maçta, Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 58-8 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Renktaşlar, 26 maçta da eşitliği bozamadı.
Fenerbahçe'nin ligde attığı toplam 164 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 56 golle karşılık verebildi.
İki takım arasında geçen sezon yapılan lig maçlarında taraflar Ankara'da golsüz berabere kalırken, İstanbul'da gülen taraf 2-1'lik skorla başkent temsilcisi oldu.

-FENERBAHÇE 3 MAÇTIR KAZANAMIYOR-

Fenerbahçe, Ankaragücü ile ligde yaptığı son 3 maçı da kazanamadı.
Rakibiyle geçen sezon Ankara'da 0-0 berabere kalan, Kadıköy'de ise 2-1 yenilen İstanbul'un sarı-lacivertli ekibi, 2007-2008 sezonunun ikinci yarısında Ankara'da yapılan maçta da 0-0 eşitliği bozamamıştı.

-İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR-

Fenerbahçe ile Ankaragücü, ligde şimdiye dek İstanbul'da 46 kez karşılaştı.
Fenerbahçe, genel toplamdaki üstünlüğünü İstanbul'daki maçlarda da göstererek renktaşına galibiyet sayısında 33-3 gibi açık ara üstünlük kurdu.
Her iki ekip, İstanbul'daki 10 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 98, Ankaragücü ise 29 gol attı.

-FARKLI SKORLU GALİBİYETLER-

Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2004-2005 sezonunda İstanbul'da 5-0'lık skorla elde etti.
Ankaragücü ise Fenerbahçe karşısında ligde şimdiye dek elde ettiği toplam 8 galibiyetini de tek farklı skorlarla aldı.

-FENERBAHÇE'NİN YENİLGİYE TAHAMMÜLÜ YOK-


Yarın Ankaragücü ile karşılaşacak Fenerbahçe, rakibine yenilirse, lig tarihinde seri mağlubiyetlerde en kötü performansına imza atacak.
Turkcell Süper Lig'de son 3 maçından mağlubiyetlerle ayrılan, lig tarihinde bugüne dek üst üste en fazla 3 maç yitiren sarı-lacivertliler yarın da kaybederse, ilk kez bu sezon üst üste 4 lig maçını puansız tamamlayacak.
1966-1967, 1980-1981 ve 1992-1993 sezonlarında çeşitli haftalar arasında üst üste 3 maçını kaybeden sarı-lacivertliler, geçen hafta Eskişehirspor karşısında aldığı yenilgiyle 4. kez üst üste 3 maçını yitirmişti.
Bu sezon ligde 13. haftada Beşiktaş'a 3-0, 14. haftada Kasımpaşa'ya 3-1 ve 15. haftada da Eskişehirspor'a 2-1 kaybeden sarı-lacivertli ekip için Ankaragücü mücadelesi, kötü gidişatı durdurmak için de büyük önem taşıyor.

-SARI KART ALARMI-

Sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe'de, yarınki Ankaragücü maçı öncesi tam 7 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Sarı-lacivertli ekipte 3'er sarı kartları bulunan Alex, Cristian, Güiza, Lugano, Gökhan, Roberto Carlos ve Emre, yarınki mücadelede forma giyip birer sarı kart daha görmesi durumunda 4 sarı karta ulaşarak cezalı duruma düşerek, ilk yarının son haftasında Trabzonspor'a karşı deplasmanda forma giyemeyecek.
Sakatlıklar nedeniyle kadrosunda mecburi değişimler yaşayan sarı-lacivertli ekibin, önemli Trabzonspor maçı öncesinde kart cezasına tahammülü yok.
Bu arada, kart cezası sınırında bulunan futbolcuların son haftalarda kart görmemek için büyük bir çaba sarf etmesi dikkat çekiyor. Fenerbahçe'nin son iki lig maçında sadece bir futbolcu sarı kart gördü.

-DAUM YENİ REKORUN SAHİBİ OLACAK-

Fenerbahçe'nin başında kırdığı performans rekorlarıyla sarı-lacivertli ekibin tarihine geçen teknik direktör Christoph Daum, Ankaragücü maçıyla yeni bir rekoru eline geçirecek.
Alman çalıştırıcı, sarı-lacivertli ekibin eski teknik direktörü Todor Veselinoviç'in 117 maçlık rekorunu geçerek, 118 maçla Fenerbahçe'nin başında ligde en çok maça çıkan teknik adam olacak.
Fenerbahçe'yi daha önce çalıştırdığı 2003-2004, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında, ligde üst üste en çok maça (102 maç) çıkan teknik direktör olarak kulüp tarihine geçen Daum, toplam maç rekorunu da eline geçirecek.
Daumlu Fenerbahçe, 1988-89 sezonunda Veselinoviç dönemindeki 11 maçlık galibiyet serisini de 2005-2006 sezonunda 12 maça çıkarmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 13:32

İLGİLİ HABERLER