
FETÖ'nün Avrupa Sorumlusu firari Ercan Karakoyun haininin lüks yaşamı görüntülendi
İhanet şebekesinin Avrupa'daki beyni! SABAH, FETÖ'nün kritik ismini Almanya'daki ininde buldu
Son dakika haberleri: SABAH Özel İstihbarat ekipleri bu sefer FETÖ'nün sözde Almanya Temsilcisi ve FETÖ'ye müzahir Diyalog ve Eğitim Vakfı Başkanı olan Ercan Karakoyun'u saklandığı ininde buldu. İçişleri Bakanlığı'nın en çok aranan teröristler listesinde Gri Kategori'de bulunan Karakoyun, 15 Temmuz sonrası Pensilvanya'ya kaçan Abdullah Aymaz'ın yerine örgüt içerisinde Avrupa Sorumlusu pozisyonuna getirildi. FETÖ'nün darbe girişimi 15 Temmuz'dan sonra yaklaşık 5 bin firari Fetullahçıya Almanya'da oturum ve siyasi mülteci hakkının verilmesini bizzat sağlayan isim olarak biliniyor.
SABAH Fetullahçı Terör Örgütü'nün Avrupa yapılanmasına yönelik ifşaatlarına devam ediyor. Önce Almanya'da Cevheri Güven, İsveç'te Abdullah Bozkurt, Bülent Keneş, Murat Çetiner, Levent Kenez, Mustafa Kemal Şirin ve Ergenekon kumpaslarının mimarı Mehmet Karabörk'ü bulmuştu.
SABAH Özel İstihbarat Birimleri bu sefer, FETÖ'nün üst düzey yöneticisi Abdullah Aymaz'ın Avrupa sorumluluğu görevini yaparken 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Pensilvanya'ya kaçmasından sonra yetkilerini devrettiği Ercan Karakoyun'u Brandenburg Eyaleti'ne bağlı Havelland Bölgesi Dallgow Döberitz şehrinde saklandığı ininde buldu.
1.5 MİLYON EUROLUK LÜKS VİLLADA OTURUYOR
Örgütün Avrupa'da ki tüm siyasi, finans ve eğitim işlerini yürüten Karakoyun, yaklaşık 5 bin firari Fetullahçıya Almanya'da oturum ve siyasi mülteci hakkının verilmesini bizzat sağlayan isim olarak örgütte önemli bir rol oynuyor.
Almanya'da izini sürdüğümüz Karakoyun, yaklaşık 1 dönüm arsa üzerine kurulu 1.5 milyon Euroluk değerdeki ultra lüks villasında yaşamını sürdüğünü tespit ettiğimiz Karakoyun'un 3 ayrı lüks marka aracı bulunuyor.
Araçlardan biri 2 milyon TL değerinde 2022 model Aralık çıkışlı yüzde yüz elektrikli lüks marka bir araç olması dikkat çekiyor.
ANAOKULU SAHİBİ
Örgütün Avrupa sorumlusu Ercan Karakoyun'un resmi kayıtlara göre merkezi Promenade 18 D-14624 Dallgow Döberitz adresinde bulunan BİDef eğitim kurumunun da resmi sahibi.
Karakoyun 'un Prenzlauer Promenade 47 Berlin adresinde şubesi bulunan Kita Peace Kids (barış çocukları yuvası) adlı anaokullarının da sahibi. Zaman zaman bu anaokullarını denetime çıkan Karakoyun, tüm Berlin'de çoklu şubeleşme yolunda hızla ilerliyor.
EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNDE GRİ KATEGORİDE
İçişleri Bakanlığı'nın en çok arananlar listesinde Gri kategoride bulunan Karakoyun, Almanya merkezli tüm finans ağlarının organizasyonunu Almanya mahrem hizmetler sorumlusu ile birlikte yürütüyor.
HOUSE OF ONE'IN KURUCU ORTAĞI
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Almanya'yı merkez üs olarak belirledi. Yaklaşık 10 Bin FETÖ mensubu Almanya'ya iltica talebinde bulundu. Alman Friedrich-Ebert-Vakfı bursuyla Dortmund Üniversitesi'nde Kentsel Sosyoloji Mekânsal Planlama Bölümünü okuyup mezun olan Almanya doğumlu Ercan Karakoyun Alman devletiyle stratejik ilişkiler kurdu. FETÖ'nün Almanya legal örgütlenmesi için başlattığı faaliyetlerden biri ise Berlin'in en lüks merkezi Mitte'de Kasım 2013'te Diyalog ve Eğitim Vakfı (Stiftung Dialog und Bildung) Behrenstrasse 29 adresinde kar amacı gütmeyen vakıf adı altında vergiden muaf şekilde kuruldu. Kültürlerarası Diyalog Forumu (FID) eV Berlin'in kurucu üyesi ve yönetim kurulu başkanlığını da yapan Karakoyun, Avrupa'da yaşayan Müslüman gençliği kandırmaya yönelik sözde ılımlı İslam adı altında üç tek tanrılı din için ortak cami projesi olan House of One'ın kurucu ortağı ve Mütevelli Heyeti üyeliği yapıyor.
ILIMLI İSLAM SÖYLEMİNİN ÖNCÜSÜ
15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının Almanya'da entegre olabilmesi için aktif bir şekilde ülkenin farklı eyaletlerinde aktif bir şekilde yer alacağını dile getiren Karakoyun'un başkanlığını yürüttüğü Diyalog ve Eğitim Vakfı'nın internet sitesinde Alman kamuoyunun hoşuna gidecek kavramları özellikle belirleyerek kullandığı görülüyor. Dinler arası diyalog, Vakıf, Eğitim, Tolerans, Düşünce özgürlüğü, kadın-erkek eşitliği gibi kavramları ön plana çıkarıp ılımlı İslam söylemini bilinçli yayarak Almanya'da örgüt üyelerinin Alman kurumlarında gizlice yükselişinin sağlanması için çabalıyor.
Üç tek tanrılı din için ortak cami projesi
FOTOĞRAF: SABAH GAZETESİNİN ALMANYA TEMSİLCİSİ İSMAİL EREL
Güncellenme Tarihi : 18.1.2023 11:40