Gündem
  • 24.11.2020 23:48

FETÖ'nün prensinin kayınpederi İhsan Arslan AK Parti'den atılıyor

Bir dönem AK Parti'nin en önemli ismi olan Ali İhsan Arslan partiden atılıyor.. Tayyip Erdoğan'ın kendisi ve oğluna evini açtığı İhsan Arslan'ın kızı, FETÖ'nün Amerika'daki prensi Hilmi Çınar ile evli.
Erdoğan'a yakın olmasına rağmen damadıyla ilgili tek kelime konuşmayan İhsan Arslan, zaman zaman Amerika'ya gidip FETÖ'cü kızının evinde kaldı.

AKP’li İhsan Arslan disipline verildi
İhsan Arslan aynı zamanda PKK açılımının da mimarıydı..
Fethullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Niagara Vakfı'nın yöneticisi ve eski AK Parti Milletvekili Mehmet İhsan Arslan’ın damadı olan Mevlüt Hilmi Çınar, Amerika'da Türkiye için aleyhde kampanya ve lobi faliyetleriyle tanıyor.
Hilmi Çıkar alçağının nikah şahidi ise Tayyip Erdoğan'dı.

Fethullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Niagara Vakfı'nın yöneticisi ve Mehmet İhsan Arslan’ın damadı olan Mevlüt Hilmi Çınar, seçime ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Mevlüt Hilmi Çınar, soysal medyada “Yine son sözü Pennsylvania söylemiş” mesajını paylaştı.

Mevlüt Hilmi Çınar, 2017’de ABD’nin Illinois eyaleti Senatörü seçilen “Irak gazisi” Tammy Duckworth’un yemin törenine katıldı.

Dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın katıldığı yemin töreninde, Gülen’e en yakın isimlerden biri olan Mevlüt Hilmi Çınar, Tammy Duckworth’la fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaştı.


AK Parti'den yapılan açıklamaya göre, 22 ve 23. dönem Diyarbakır millletvekili İhsan Arslan oy birliğiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

MHP'YE YILAN DEMİŞ
AKP, “15 Temmuz kimyamızı bozdu, can havliyle FETÖ’nün yargıdaki taktiklerini kullandık” diyen Diyarbakır eski milletvekili M. İhsan Arslan’ı disipline sevk etti.

“15 Temmuz kimyamızı bozdu, can havliyle FETÖ'nün yargıdaki taktiklerini kullandık” diyen Diyarbakır eski milletvekili M. İhsan Arslan'ı disipline sevk etti. Arslan, halen AK Parti Ankara Milletvekili olan Ali İhsan Arslan'ın da babası.

AKP bir günde iki vekilin babası hakkında verilen şok kararları yaşadı. İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç'ın babası Bülent Arınç YİK üyeliğinden istifa ederken, Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan'ın babası M.İhsan Arslan ise disiplin kuruluna sevk etti.

“YILANA SARILIP, İŞ BİRLİĞİ YAPTIK”

Disipline verilen Arslan, geçtiğimiz hafta BBC’ye verdiği demeçte ”15 Temmuz kimyamızı bozdu bizim. İlk aşamada askeri vesayet vardı, adım atamıyorduk. Ne zaman ki askeri vesayeti ortadan kaldırdık, orada yılana sarıldık. İş birliği yaptık. Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle” demiş ve FETÖ taktikleri kullandıklarını açıklamıştı.

Arslan 2001'den beri Erdoğan'a en yakın isimlerden biriydi ve 2015'te AK Parti’den milletvekili seçilmişti. Arslan hakkında kınama, uyarı, geçici ihraç ya da kesin ihraç kararlarından biri verilebilecek.

AK Parti'den açıklama

AK Parti'den yapılan açıklamada AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda 22. ve 23. dönem Diyarbakır Milletvekili M.İhsan Arslan Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildiği duyuruldu.

İhsan Arslan kimdir?

1 Ocak 1948 tarihinde Sason'da doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Ayşete'dir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi.

1 Ocak 1948 tarihinde Sason'da doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Ayşete'dir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Kamu'da memurluk ve öğretmenlik yaptı.

İhracat-ithalat ağırlıklı olmak üzere ticari faaliyetlerde bulundu. Zaman gazetesinin imtiyaz sahibi oldu. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazı yazarak aktif gazetecilik yaptı. Mazlum-Der'in iki dönem genel başkanlığını yaptı.

Sağlık, Eğitim ve Dayanışma Vakfı (SEDAV) Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini yürütmektedir. 22. Dönem Diyarbakır Milletvekili.

İyi düzeyde Arapça ve Farsça biliyor. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Güncellenme Tarihi : 24.11.2020 23:04

İLGİLİ HABERLER