Asayiş
  • 26.4.2022 11:08

Firari FETÖ'cü emniyet müdürü Devletin istihbarat kayıtlarını kopyalayıp götürdü

Firari Emniyetçiye kırmızı bülten… İstihbaratın hard disklerini kopyalayıp götürmüş

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Recep Güven hakkında FETÖ üyesi olmak suçundan kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı. Güven'in, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden tayini çıktığında İstihbarat Şube Müdürlüğü veri tabanı ve havuz programı içeren bilgisayar hard diskinin kopyasını da yanında götürdüğü belirtildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ üyesi olmaktan tutuklanıp ihraç edilen daha sonra hakkında tahliye kararı verilince kayıplara karışan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Recep Güven hakkında, yakalanan emniyet mahrem imamı FETÖ itirafçılarının teşhis ve ifadeleri üzerine kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında üç ayrı FETÖ üyeliği soruşturması bulunan Recep Güven hakkında ayrıca iade talepnamesi düzenlendi. Güven’in interpol tarafından kırmızı bültenle yakalandığı ülkede Türkiye’ye iade edilmesi istendi. Siirt Emniyet Müdürlüğü görevinden sonra Diyarbakır’a atanan Recep Güven, “Dağdaki teröriste ağlayamıyorsanız, insan değilsiniz” çıkışıyla gündeme gelmişti.

YANINDA GÖTÜRMÜŞ

Yakalanan ve itirafçı olan emniyet mahrem imamlarının ifadesinde, FETÖ’nün kripto isimlerinden biri olduğu belirtilen Recep Güven, kayıplara karıştıktan sonra İçişleri Bakanlığının 500 bin lira para ödüllü Gri kategorisine de alınmıştı. Güven’in, Diyarbakır’dan tayin olunca emniyet istihbarat şubesindeki bazı bilgisayarlardaki arşiv veritabanının bulunduğu terör örgütleriyle ilgili havuz oluşturulan hard disklerin birer kopyasını da yanına alarak götürdüğü belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 26.4.2022 11:21

İLGİLİ HABERLER