Dünya
  • 18.1.2014 00:20

Flaş, Esad ateşkes istedi

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmenin ardından Suriye'nin Halep'te ateşkes sağlanması ve esir değişimine "prensipte" hazır olduğunu açıkladı.

Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Moskova'da bir araya gelen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Lavrov’a Halep’te ateşkes sağlanması için uygulanması gereken güvenlik önlemleriyle ilgili bir öneri ilettiğini kaydetti. Muallim sadece ateşkesin tam olarak başlangıç zamanının belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Muallim ayrıca Suriye hükümetinin esirlerin isimlerini içeren bir listeyi iletmeye ve her iki taraftan esirlerin değişimi için bir mekanizma üzerinde çalışmaya hazır olduğunu da ifade etti.

DW.DE

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise buna ek olarak Şam hükümetinin "bir dizi insani önlem" almaya da hazır olduğunu açıkladı.

Esir eğişimi ve Suriye'ye gönderilen yardımlar için bir insani yardım koridoru oluşturulması ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin önümüzdeki hafta yapılacak Cenevre-2 Konferansı öncesinde Paris'teki bir buluşmada dile getirdiği talepler arasında bulunuyordu.

Suriye muhalefetinin 22 Ocak'ta İsviçre'de başlayacak Cenevre-2 Konferansı'na katılıp katılmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Bugün İstanbul'da bir araya gelecek olan Suriye muhalefeti temsilcilerinin, konferansa katılım konusunda görüş bildirmeleri bekleniyor.

©Deutsche Welle Türkçe

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:24

İLGİLİ HABERLER