
Fransız TV'sinde skandal algı operasyonu yaptılar
Almanya'da gerçekleştirilen saldırının arkasından aşırı sağcı ırkçı bir Alman vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından bile Avrupa basınında Müslümanlara yönelik yine bir algı operasyonu yapılmaya devam etti. Fransız TV'sinde verilen haberde, terör saldırısının İslamcı bir saldırı olmadığı söylenerek, bundan önceki saldırılar İslamcılara aitmiş algısı oluşturuldu.
Saldırının failinin ortaya çıkmasının ardından ise Avrupa medyasının çirkin yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Fransız medyası skandal bir habere imza atarak saldırıyla ilgili İslam'a ve Müslümanlara resmen kin kustu.
''İSLAMİST OLMAYAN BİR TERÖR''
Yapılan haberin manşetini ''İslamist olmayan bir terör'' şeklinde duyuran Fransızlar içlerindeki İslam düşmanlığını bir kez daha dışa vurarak bu olayın üstünden bile yeni bir algı operasyonuna soyundu.
Avrupa basınındaki bu tür haberlerin ardından ise sağ duyulu çoğu çevreden ve Müslümanlardan büyük tepki geldi.
Güncellenme Tarihi : 9.4.2018 12:26