Spor
  • 14.1.2014 14:03

Futbol tarihinde böyle olay görülmedi

BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nin en eski amatör spor kulüplerinden Çelikspor'un oynadığı bir maç sırasında soyunma odasına giren hırsızlar oyuncuların eşyasını çaldı.

Olaydan sonra önce takımın kaptanı Serkan Akver ile oyuncular Melih Kazi, Çağdaş Aslan, uğradıkları zararın karşılanmasını isteyince yönetim tarafından kadro dışı bırakıldı. Bunu protesto eden diğer tüm oyuncular da maçlara çıkmadı. Yönetim Kurulu da genç takım oyuncularıyla lige devam etme kararı aldı.

Balıkesir Birinci Amatör Küme Marmara Grubu’nda yer alan Çelikspor oyuncuları, 3 hafta önce 600 Evlerspor ile oynayacakları maç için Korozman mevkiindeki kulübe ait antrenman sahasındaki soyunma odasında hazırlandıktan sonra oynayacakları 2 kilometre uzaklıktaki Sanayi Stadı’na gitti. Maç dönüşünde soyunma odasına giren futbolcular, ortalığın talan edildiğini görüp şoke oldu.

Olaydan sonra önce takımın kaptanı Serkan Akver, ardından da diğer oyuncular Melih Kazi, Çağdaş Aslan, yönetime başvurarak uğradıkları zararın karşılanmasını istedi. Ancak iddia göre yönetim kurulu bunu kabul etmedi.

Takım kaptanı 30 yaşındaki Serkan Akver, "Kimimizin parası, kimimizin hem cep telefonu, kartları, herkesin bir şeyi çalınmıştı. Olay polise intikal etti. Olay sırasında olsun sonrasında olsun hiçbir yöneticimiz aradan 25 gün geçmesine rağmen hiç biri 'Geçmiş olsun' bile demedi" dedi. Kendisi ve arkadaşlarının hiçbir maddi beklentisi olmadığını kaydeden Akver, şöyle devam etti:

"Hepimiz ekmek parası için bir işte zaten koşturuyoruz. Kimimiz esnaf, kimimiz işçi, kimimiz de öğrenci. Amacımız spor yapmak, hem de çok zor şartlarda ve amatörce. Ancak bazı arkadaşlarımız güç durumda kaldı, cebindeki 3-5 kuruş çalınmıştı. Kendi kaybım için değil bu arkadaşlar için maddi yardım talebinde bulunduk. İlgi göstermek bir yana, başvuruda bulunan ben ve 2 arakadaşım olmak üzere 3 kişi için kadro dışı kararı aldılar"

3 kişinin kadro dışı kararının ardından da takımın diğer futbolcuları yönetimi protesto için maçları boykot kararı aldı. As takımın oyuncuları 3 haftadır maçlara çıkmazken kaptan Serkan Akver, "Takım arkadaşlarımız, hırsızlığa ve özellikle ilgisizliğe tepki göstermek için maçlara çıkmama kararı aldı. 3 haftadır da maçlara çıkmıyoruz. Ve hala bize olumlu veya olumsuz bir geri dönüş olmuyor. Görüşme talebinde bulunuyoruz fakat kimse bizimle görüşmek istemiyor. Sahipsiz kaldık. 3 yıldan beri Çelikspor’un oyuncusuyum. Amatör sporcular böyle mi korunur? Amatör sporculara sahip çıkılmasını istiyoruz. Kulübümüzün bize sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

'GENÇLERLE OYNUYORUZ'

Çelikspor Teknik Direktörü Sebahattin Aydın da 22 Aralık 2013 tarihinde Sanayi Stadyumu'nda 600 Evler Spor Kulübü ile oynadığımız maç sırasında kimliği belirsiz kişi ve kişiler soyunma odamıza girerek sporcularımızın cep telefonu, saat ve bir miktar parasını çaldığını doğrulayarak, "Bu gelişmelerden sonra oyuncularımız kayıplarının yönetim tarafından karşılanmasını talep etti. Yönetim tarafından taleplerinin karşılanmadığı öne süren oyuncularımız iki haftadan bu yana maçlara çıkmıyor" dedi.

Emek verdikleri bu takımın düşmemesi için iki haftadan beri maçlara genç takımla çıkmak zorunda kaldıklarını dile getiren Aydın, "Arka arkaya iki hafta maça çıkmayan bir takım ligden düşer.Teknik heyet olarak bu takımı düşürmemek için genç takımla maçlara çıkma kararı aldık. Zaten bu konuda emniyet gerekli soruşturmayı başlattı. Oyuncularıma bunu söyledim. Ancak kararlarından vazgeçiremedim" diye konuştu.

Çelikspor Kulübü yöneticilerinden Ali Gürer, olayın soruşturulduğunu ve sonucu beklediklerini belirtti. Gürer, oyuncuların fevri hareketleri nedeniyle konuyla ilgilenmediklerini ve halen de eski oyuncuların maçlara gelip genç oyuncularını olumsuz etkilediklerini söyledi.


Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:29

İLGİLİ HABERLER