Yaşam
  • 31.5.2005 07:39

G-STRING ZARARLI MI?

Son yılların vazgeçilmezi 'g-string'lerin genital rahatsızlıklara yol açtığı ortaya çıktı. Modacılar da "Zaten modası geçti. Trend ibresi düşük belli külotlara döndü" diyor.

Almanya'da yapılan bir araştırma kadınların severek giydiği g-string'lerin çeşitli jinekolojik rahatsızlıklara yol açtığını gösterdi. 50 yaşın altındaki her 50 kadından 2'sinin giydiği ve her üç erkekten birinin 'bayıldığı' g-string'lerin genital organları yeteri kadar korumadığı tespit edildi. Alman Jinekologlar Birliği Başkanı Dr. Thomas Gent, g-string'lerin genital organların mikrop kapmasına neden olarak, vajinanın doğal yapısına zarar verdiğini söyledi.

Dr. Gent, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: "Genital bölgede sık sık ortaya çıkan enfeksiyonların en büyük nedeni g-string'ler. Özellikle çok dar olan ve sert kumaşlardan yapılan g-stringler, bölgede tahrişe yol açarak vajinanın doğal koruyucu mukozasına zarar verebilir. Mukoza zarar gördüğünde ise mikroplar ve mantar kolaylıkla burada üreyebilir."

Peki, kadınlar artık bu açıklamadan sonra g-string'lerini bir kenara bırakıp, pamuklu donlarına geri mi dönecek? Almanya'nın en büyük giyim markalarından H&M'ın sözcüsü Mathias Geduhn, "Hayır" diyerek, şöyle konuştu: "Zaten yavaş yavaş g-string'lerin modası bitiyor. Gstring'ler bu yaz hâlâ hüküm sürse de, çok yakında tahtını daha rahat olan ve kalçada biten külotlara ve hotpants'lere bırakacak."

Jinekolog Dr. Enver Kurt, g-string'lerin sağlık açısından zararlarını şöyle değerlendirdi: "Sıkı ve naylon iç çamaşırlarını cinsel organ bölgesinin havalanmasını önlediği için tavsiye etmiyoruz. G-string'ler de cinsel organ üzerinde zaman zaman sorunlara yol açabiliyor. Özellikle mantar oluşumunu bu nedenle sıkça görüyoruz. Kısırlık üzerine bilinen bir etkisi yok ancak, genital organ rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Bizim tavsiyemiz daha çok pamuklu olan iç çamaşırlarının seçilmesi, gstring'in ise kısa süreli olarak kullanımıdır.

SABAH

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:14

İLGİLİ HABERLER