Spor
  • 2.1.2014 23:48

Galatasaray’da 'gergin' mağlubiyet

Mücadele sırasında zaman zaman taraftarlar arasında gerginlik yaşanırken, güvenlik güçlerinin araya girmesi ile olaylar büyümeden kontrol altına alındı.
SALON: Abdi İpekçi
HAKEMLER: Milivoje Jovcic xx, Juan Carlos Garcia Gonzalez xx, Elias Koromilas xx
GALATASARAY LİV HOSPİTAL: Arroyo xx 19, Cenk Akyol xx 6, Hairston xx 8, Macvan x, Erceg xxx 17, Mensah-Bonsu xx 7, Domercant xx 11, Ender Arslan xxx 12, Sinan Güler x 4, Göksenin Köksal x
MACCABİ ELECTRA: Hickman xxx 24, Smith xxx 14, Pnini x 6, Ohayon xxx 15, Schortsanitis x 7, Tyus xxx 12, Ingles x, Blu xx 9, Rice x 3, Cohen x
1. PERİYOT: 23 - 25 ( Maccabi Electra lehine )
DEVRE 47 - 40 ( Galatasaray lehine )
3. PERİYOT 65 - 63 ( Galatasaray lehine )
5 FAULLE ÇIKAN: 39.51 Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital)

"EKSİKLERİMİZ OLMASAYDI BU AKŞAM KAZANABİLİRDİK" 

Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague Top 16 F Grubu ilk maçında kendi evinde Maccabı Electra'ya 90-84 mağlup oldu.
Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü Ergin Ataman, bu akşam takım olarak müthiş bir mücadele sergilediklerini belirterek, "Bazen kazanmak için şans faktörü sizin yanınızda olması gerekiyor. Özellikle maçın ilk devresinde Hairston’un sakatlanması bizim bütün savunma dengemizi oyunumuzu bozdu. Zaten Furkan’ın eksikliği bizi çok zorluyordu. Takımın savunma stratejisi bozuldu. Tabi ki Sinan’ da 3. çeyreğin sonunda turnikeyi kaçırıp, 5. faulü yapması bizim adımıza kötü oldu. Hücumda onları genel olarak iyi durdurduk. Fakat kısaları durduramadık. 70 sayı ortalama ile oynayan Maccabi takımı bu yüzden 90’ları buldu. Maçın sonlarında direncimizi kaybettik. Maçın son 3 dakikası çok zor oldu. Top 16 böyle zorlu geçecek. Şansız bir akşamdı. Eksiklerimiz olmasaydı, bu akşam kazanabilirdik" dedi.
Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü Ergin Ataman, Pops Mensah’ın bir haftadır antrenman yapmadığını ve özel bir rahatsızlığından dolayı iğne ile maça çıktığını ifade etti.

MACCABI ELECTRA CEPHESİ
Maccabı Electra Baş Antrenörü David Blatt ise, İstanbul’a gelmenin her zaman çok güzel olduğuna vurgulayarak, "Galatasaray çok kaliteli bir takım ve çok kaliteli bir koça sahipler. Aslında ilk yarıda kötü defans yapmadık. Ama onlar atışlarında çok başarılardı. İkinci yarı bunları değiştirmeye çalıştık ve başarılı olduk. Top 16’da 14 tane daha maç oynayacağız. İki sene önce bu maçı kazanmış olsaydık daha avantajlı olurduk. Ama şuan da bunu söyleyemeyeceğim. Ama en azından kendi evimizde değildik ve kazandık. Maçın anahtar oyun ve dakikalarında biz daha üstündük. Maçın kırılma anlarını biz kazandık” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:49

İLGİLİ HABERLER