Spor
  • 27.11.2022 15:17

Galatasaray dünya kupasından servet kazanacak

Galatasaray'a Dünya Kupası piyangosu! Kasası dolacak...

Katar ev sahipliğindeki 2022 Dünya Kupası'nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'de Galatasaray oyuncularını yakından takip ederken ciddi bir geliri kasasına koydu. Şu an kadroda yer alan oyuncular göz önüne alındığında sarı - kırmızılılar ciddi bir gelirin sahibi olacak.

Türkiye'de ise Galatasaray kasasına Dünya Kupası sebebiyle önemli bir rakamı cebine koydu.

BURUK'UN TEK ENDİŞESİ

Galatasaray, Milli maçlar nedeniyle lige verilen son arada ve sonrasındaki BAY haftasında, formunu yeniden bulmakta çok zorlanmıştı.

O dönemi üst üste puan kayıplarıyla geçen Sarı Kırmızılılar, tam ligde müthiş bir çıkış yakalamışken verilen kupa arası sebebiyle ufak da olsa bir endişe taşıyor.

EN ÇOK OYUNCU GALATASARAY GÖNDERDİ

18 Aralık'a kadar devam edecek olan Dünya Kupası için liglere ara verildi. Her ne kadar bu süreçte lig maçları oynanmayacak olsa da özellikle Galatasaray, Süper Lig'den turnuvaya en fazla oyuncu gönderen kulüp olarak kupayı en dikkatle takip edecek takım olarak dikkat çekiyor.

NELSSON 90 DAKİKA OYNADI

Galatasaray'ın Dünya Kupası'na gönderdiği 5 oyuncudan Seferovic ilk maçta 72. dakikada oyuna dahil oldu. Nelsson ise Danimarka'nın Fransa ile oynadığı müsabakada 90 dakika mücadele etti.

Diğer futbolcular Mertens, Muslera, Torreira şimdilik süre alamadı.

ASLAN KASASINI DOLDURDU

FIFA, Katar'da düzenlenecek turnuvaya oyuncu gönderecek olan kulüplere, futbolcu başına ödeme yapılacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamaya göre FIFA, turnuva boyunca kulüplere destek olmak amacıyla 200 milyon dolardan fazla para dağıtacak.

Ayrıca 2022 Dünya Kupası'na oyuncu gönderen kulüplere, futbolcu başına günlük 10 bin dolar ödenecek.

 

Güncellenme Tarihi : 27.11.2022 23:28

İLGİLİ HABERLER