Spor
  • 30.3.2012 20:16

Galatasaray küplere bindi

 

Futbolda şike, soruşturma ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Galatasaray Başkanvekili Adnan Öztürk, bir Fenerbahçe taraftarının, "Galatasaray Necati'yi transfer ederken usulsüzlük yapıldı. Emenike'nin transferi ile aynı şey" diyerek suç duyurusunda bulunması ve şikayetçi olması üzerine Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.
Adnan Öztürk, ifadesinde Necati'nin transferinin gerçekleşme şeklini anlattı ve bu transferin tamamen TFF'nin kural ve yükümlülükleri doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi. Öztürk'ün ifadesinde iki kulübün transfer prosedürlerine uyarak bu transferi gerçekleştirdiğini belirttiği öğrenildi.
Adnan Öztürk, ifadesini verip çayını içtikten sonra emniyetten ayrıldı. Ancak bu gelişme üzerine sarı kırmızılı kulüp, şikayette bulunan Fenerbahçe taraftarı hakkında adaleti suistimal etmek ve aksatmak gerekçesiyle ağır bir tazminat davası açmak için girişimlere başladı.

Adnan Öztürk'ten açıklama

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne çağrılması üzerine gelen Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, 1,5 saat boyunca ifade verdi. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztürk, “İsmini hatırlamadığım birisi Necati Ateş’in Medical Park Antalyaspor’dan Galatasaray’a transferinin bir şike transferi olduğunu, bir başka dosyada yer alan Emenike transferi gibi algılanması gerektiğini belirterek şikâyette bulunmuş. Savcı bey de şikâyeti emniyete havale etmiş. Biz de bildiklerimizi anlattık. İfademizi verdik bir sıkıntımız yok"diye konuştu. Öztürk, “Her zaman söylüyorum Galatasaray’ı bir şekilde bu olayların içerisine çekmek istiyorlar. Biz fair-play çerçevesinde şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız. Bu tür hareketler yakışmıyor. Ama ne yazık ki Türkiye’de bu konun bir parçası haline geldi" şeklinde konuştu.

GALATASARAY KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA

Galatasaray Kulübü, şike soruşturması kapsamında Gayrettepe'deki emniyet müdürlüğünde bugün ifade veren başkan yardımcısı Adnan Öztürk ile ilgili bir açıklama yaptı.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle;
"Bilindiği üzere 03.07.2012 tarihinden beri ülkemiz gündeminin önemli konularından birisi de sporumuzu ve futbol camiamızı olumsuz yönde derinden etkileyen bazı kulüp ve yöneticileri hakkındaki şike ve teşvik primi iddialarıdır.
Galatasaray Spor Kulübü bu iddiaların muhatabı olmamasına rağmen, bu süreçte kesin bir biçimde tarafsızlığını ve hukuka bağlılığını ortaya koymuş ve bireylerin adil yargılanma hakkına ve yargının adil yargılama yükümlülüğüne olan hassasiyetini sürekli olarak ifade etmiştir.
Hal böyle olmasına rağmen özellikle son günlerde, Sayın Başkan yardımcımız Adnan ÖZTÜRK'e yöneltilen ve bugün ifade alınması ile sonuçlanan "suç duyurusu" olmak üzere; Kulübümüz ve yöneticilerinin hukuksal ve maddi dayanaktan yoksun, gerçekdışı birtakım isnatlar ve kurgular ile bu tartışmaların içine çekilmeye çalışıldığı gözlemlenmektedir.
Bu tür isnatların başta "suçlu olmadıkları bilindiği halde bireyler hakkında kovuşturma ve soruşturma makamlarına şikayet ya da ihbarda bulunularak, haklarında soruşturma başlatılmasını sağlayacak nitelikte hukuka aykırı bir fiil isnat etmek" şeklindeki TCK'nın 267. maddesinde düzenlenen "İFTİRA" ve 271. maddesinde düzenlenen "SUÇ UYDURMA" suçları olmak üzere sair suçları oluşturduğu her türlü kuşkudan aridir.
Bilinmelidir ki; bugünden itibaren kulübümüz yönetimi ve yöneticileri benzeri konularda gerçekdışı isnatlar ile kendilerini taciz etmeye çalışan ve haklarında soruşturma yapılmasını sağlamaya çalışan her birey ile bunların azmettiricilerinin ciddi ve ısrarlı takipçisi olacaktır.
Yönetimimiz bu olay ile bundan sonra gerçekleşecek benzeri asılsız suç isnatlarında bulunan ve bulunduranlar hakkında başta TCK m. 267 ve 271 olmak üzere ilgili ve benzer tüm suçlarda adli makamlara suç duyurusunda bulunma kararı almıştır.
Kamuoyumuz en kısa zamanda tepkimizi ve boyutunu görecektir.
Adaletin ne derece kararlı olarak yanında isek, aynı kararlılıkla adaletsizliğin karşısında olacağımız da bilinmelidir."

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER