Spor
  • 4.8.2021 14:32

Galatasaray TFF Tahkim Kurulu'nu savcılığa şikayet ediyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Oğulcan Çağlayan'ın lisansını çıkarmaması üzere hem Galatasaray hem de milli oyuncu Tahkim Kurulu'na itiraz etmişti. Tahkim Kurulu ise dün verdiği kararda sarı-kırmızılı kulübü ve Oğulcan Çapğlayan'ı haksız buldu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Oğulcan Çağlayan kararı ve Tahkim Kurulu'nun yapısıyla ilgili Türk Telekom Stadyumu'nda açıklamalarda bulunuyor.

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında Oğulcan Çağlayan transferi yüzünden yaşanan kriz devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Oğulcan Çağlayan'ın lisansını, Çaykur Rizespor ile olan sözleşmesini haksız yere feshettiği için çıkarmamıştı.

Hem sarı-kırmızılı kulüp, hem de Oğulcan Çağlayan TFF'nin bu kararını Tahkim Kurulu'na taşımıştı. Tahkim ise Galatasaray'ı ve Oğulcan Çağlayan'ı haksız buldu ve bu itirazı reddetti. Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Oğulcan Çağlayan kararı ve Tahkim Kurulu'nun yapısıyla ilgili Türk Telekom Stadyumu'nda açıklamalarda bulunuyor.

Rezan Epözdemir'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kulübümüz ve Oğulcan Çağlayan 6 maçlık ceza için Tahkim Kurulu'na itiraz etmişti. Ceza 3 maça indi ama tazminat kararı bozulmadı ve onandı. Sözleşmesel itilaftan kaynaklanan kararlar için yargı yolu açık. Bunun üzerine hem biz hem oyuncumuz başvuruda bulundu. Baktık ki transfer yasağı koyulmuş.

UEFA'ya da başvuru yaptık. Oyuncumuzla ilgili işlemleri yapmak istiyoruz. Bu, bir çekişmeli alacak. Hukuki süreç devam ediyor. UEFA da bu talepleri kabul etti ve 'Hukuki sorun yoktur.' dedi. TFF'ye başvurduk ve 'Hukuki süreç devam ediyor, oyuncunun çalışma özgürlüğünü kısıtlayamazsınız. Bunu yapamazsınız.' dedik.

Oğulcan Çağlayan kararının resmi sitede yayınlanan şeklinde 'oyçokluğu' yazıyor. Ancak akşam 22.30'da bize fakslanan kararda, 'oybirliği' ifadesi yer alıyor. Resmi sitede, oyçokluğu, bize gönderilen yazıda 'oybirliği' yazıyor. Hangi eller bu karara dokundu. Galatasaray'a kimler kumpas kuruyor. Üzerine basa basa söylüyorum bu bir hukuk garabetidir.

Oy çokluğu ile açıklanan kararın aynısı bize neden oy birliği olarak gönderildi. Hangi arada muhalif üyeler ikna edildi? Bu karar, Türk hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

Kulüpler için transfer yasağı, yargı süreci devam ettiği için kaldırılıyor ama aynı durum oyuncu için olunca itirazımızı reddediyorsunuz. Bu, bir hukuk garabetidir.

Nereden bakarsanız bakın artık sürdürülemez, hükümsüz ve adaletten uzak bir kurul yapısıyla karşı karşıyayız. Kimse Galatasaray'ın futbolcusunun hakkını yiyemez.

Biz Galatasaray Spor Kulübü olarak, Tahkim Kurulu'nun istifasını istiyoruz. Derhal bu kurul üyeleri istifa etmelidir. 40 gün arayla iki farklı karar veren bu Tahkim Kurulu üyeleri hakkında görevi kötüye kullanma suçundan savcılığa şikayette bulunacağız.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, Tahkim kurulu başkan ve üyelerinin istifasını istiyoruz. Murat Balcı, Emine Yazıcıoğlu, Osman Baturhan Dursun, Hüseyin Haluk Sonsuz, Eyüp Kul, Murat Erbilen ve Abdurrahim Güneşdoğdu'nun derhal istifa etmesini talep ediyoruz.

 

Güncellenme Tarihi : 4.8.2021 14:50

İLGİLİ HABERLER