Spor
  • 27.12.2015 22:02

Galatasaray Van Rhijn ve Tannane'yi bitirdi

Hollanda basını Galatasaray'ın, Ryan Donk'un ardından Van Rhijn'in de transferini bitirdiğini duyurdu. Sarı-Kırmızılı kulübün, sağ bek ve stoper mevkilerinde oynayabilen Hollandalı için Ajax'a 2 milyon euro ödeyeceği belirtildi.Transfer dönemine fırtına gibi giren Galatasaray'ın, Ryan Donk'un ardından Van Rhijn'in de transferini bitirdiği iddia edildi. Ajax ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuçla ayrılan sarı-kırmızılı yönetimin, 24 yaşındaki oyuncunun transferi için Hollandalı kulübe 2 milyon euro ödeyeceği belirtildi.
Ajax ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuçla ayrılan sarı-kırmızılı yönetimin, 24 yaşındaki oyuncunun transferi için Hollandalı kulübe 2 milyon euro ödeyeceği belirtildi.

Hollandalılar Galatasaray'a şaşırdı

Galatasaray'ın devre arasında sağ bekine takviye etmek istediği Ricardo Van Rhijn konusunda, Hollanda medyasında şaşkınlık var.Fanatik'te yer alan habere göre; Ajax'ta bu sezon forma şansı bulmakta zorlanan 24 yaşındaki oyuncunun adının Sarı-Kırmızılı kulüple anılması ve 3 milyon euro gibi bir bedelin konuşulması, Hollandalı gazetecileri bir hayli şaşırttı. Galatasaray'ın bu maliyetle çok daha iyi oyuncular alabileceğini belirten medya mensupları, Rhijn'in potansiyelini kullanamadığını ve ilerlemek yerine daha da geriye gittiğini savundular. Van Rhijn Galatasaray'da Buna karşın Hollanda'dan iddialar gelmeye devam ediyor. Tarafların 3.5 yıllığına anlaştığı ve bonservis bedeli olarak 3 milyon euro ödeneceği öne sürülüyor.

1,5 milyon euro garanti ücret
Sporx'te yer alan habere göre; Hollanda'nın De Telegraaf Gazetesi de Galatasaray ile Ajax arasında anlaşmanın sağlandığını ve Van Rhijn için ödenecek rakamın bonuslarla birlikte 3,5 milyon euro'yu bulacağını duyurdu. Galatasaray ile 3.5 yıllık sözleşme imzalayacak olan Hollandalı futbolcunun, sarı-kırmızılı kulüpten yıllık 1,5 milyon euro garanti ücret alacağı öğrenildi.

Avrupa'da oynayabilecek
Sağ bek ve stoper mevkilerinde forma giyen 24 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı takımın UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı maçlarda forma giyebilecek. Ajax'ın Avrupa Ligi'nde oynaması nedeniyle sarı-kırmızılıların bu oyuncuyu Lazio ile oynanacak maçlarda ve turu geçerse diğer karşılaşmalarda da oynatamayacağı iddia edilmişti. Ancak UEFA Avrupa Ligi talimatında yer alan bir maddenin Galatasaray'ın önünü açtığı ifade edildi.

Tannane için görüşmeler sürüyor
Ryan Donk ve Van Rhijn'in transferlerinin ardından Tannane için de Heracles ile pazarlıklarını sürdüren Galatasaray, son olarak 2.5 milyon euro'luk teklifi masanın üzerine koymuştu. Galatasaray'ın teklifini değerlendiren Heracles, sarı-kırmızılı yönetimden 3 milyon euro istedi ve görüşmeler yeniden başladı.Aradaki 500 bin euroluk farkın büyük ölçüde çözüldüğü işin imzaya kalıdğı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:01

İLGİLİ HABERLER