Spor
  • 24.3.2023 12:41

Galatasaray yılın bombasını patlatıyor!

Süper Lig'de liderliğini sürdüren Galatasaray'da transfer konusunda da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-Kırmızılılar'da teknik direktör Okan Buruk sezon başında transfer edilen iki yıldız ismin biletini kesti. Aslan ayrıca Serie A'dan bir dünyaca ünlü yıldızı daha kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Süper Lig'de liderliğini sürdüren Galatasaray'da transfer konusunda da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-Kırmızılılar'da teknik direktör Okan Buruk sezon başında transfer edilen iki yıldız ismin biletini kesti. Aslan ayrıca Serie A'dan bir dünyaca ünlü yıldızı daha kadrosuna katmaya hazırlanıyor. İşte son dakika haberinin detayları...

MATA GİDİYOR

Transferin son günü bonservisi elinde bir şekilde Galatasaray'a gelen Juan Mata, 1+1 yıllık imza atmıştı. İspanyol oyuncunun sözleşmesindeki opsiyonun devreye girmesi için en az 20 maçta 45'er dakika süre alması gerekiyordu. 34 yaşındaki yıldız, son Konya deplasmanında 80. dakikada oyuna girince Galatasaray'da devam etme olasılığı kalmadı.

20 MAÇ SAYISINA ULAŞAMIYOR

Sarı-Kırmızılı takımın Türkiye Kupası'nda finali görmesi halinde önünde maksimum 14 resmi maç kaldı. Sadece 5 maçta 45 dakika kriterini karşılayan Juan Mata'nın 20 maç sayısına ulaşamayacağı için sezon sonunda ayrılması kesinlik kazandı. Dries Mertens'in dönüşü ve Nicolo Zaniolo'nun hazır hale gelmesiyle deneyimli oyuncunun forma şansı iyice azaldı.

SERIE A'DAN BİR YILDIZ DAHA GELİYOR

Bu sezon transferde tercihini İtalya kökenli oyunculardan yana kullanan Galatasaray'a Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Dries Mertens, Kaan Ayhan ve Nicolo Zaniolo, Serie A'dan geldi. Mauro Icardi de İtalya'da (İnter oynadı) zirveyi görmüştü. Fernando Muslera da Avrupa kariyerine Çizme'de (Lazio) başladı.

GALATASARAY, GAGLIARDINI İÇİN NABIZ YOKLUYOR

İtalya ile bağlantıları kuvvetlenen Sarı-Kırmızılı kulübün gündemine son olarak Roberto Gagliardini geldi.

MIDTSJO BONSERVİSİ İLE GÖNDERİLECEK

Inter'le sözleşmesi sezon sonunda bitecek 28 yaşındaki İtalyan milli orta saha, Fredrik Midtsjö'den verim alamayan Aslan'ın radarına takıldı. Atalanta'dan 2017 yılında 20 milyon Euro'ya İnter'e transfer olan Gagliardini bu sezon beklediği süreleri alamadı.

Yıldız oyuncu ile Galatasaray'ın yanı sıra Premier Lig ekibi Leicester City de ilgileniyor. Futbolcuya imza parası ile birlikte 3 yıllık bir kontrat önermeye hazırlanan Sarı-Kırmızılılar, Midtsjö'yü de bonservisi ile göndermek istiyor. 29 yaşındaki Norveçli yıldıza aksi durumda kiralık olarak bir takım aranacak.

 

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2023 12:46

İLGİLİ HABERLER