
GALATASARAY'A 2004 YARAMADI
İSTANBUL - Taraftarlarının beklentilerini karşılayamayan sarı-kırmızılı ekip, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer aldığı grubunda elenerek Avrupa'ya 2003 yılında veda etti. Galatasaray, 2003-04 sezonunu 15 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 yenilgiyle 6. sırada tamamlayınca, yeni sezonda Avrupa'da mücadele etme hakkını da kazanamadı.Yaşadığı düşüşle ligi 6. sırada tamamlayabilen Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor'a Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 5-0 yenilerek tarihsel bir hezimetle elendi.
Galatasaray ile tarihsel başarılara imza attıktan sonra İtalya'da AC Fiorentina ve AC Milan takımlarını çalıştıran Fatih Terim'in, sarı-kırmızılı ekiple ikinci dönemi düş kırıklığı olarak 2004 yılında son buldu.
Terim, 5 Mart tarihinde görevinden ayrıldığını resmen açıklayıp, takımın başındaki görevini de kulüpte yapılan kongrenin ardından fiilen bırakırken, yerine 22 Mart'ta sarı-kırmızılıların efsane futbolcusu Gheorghe Hagi getirildi.
2004 yılı sona ererken ligde ilk yarıyı ezeli rakibi Fenerbahçe'nin ardından 2. sırada kapatan ve Türkiye Kupası'nda yoluna devam eden Galatasaray, 100. kuruluş yılını da kutlayacağı 2005 için taraftarlarına geride kalan yıla oranla daha fazla umut veriyor. Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:34