Spor
  • 28.10.2021 11:28

Galatasaray'da Ocak'ta büyük transfer operasyonu!

Ara transferde 6 numaraya mutlaka bir takviye yapmayı hedefleyen Galatasaray'da, önümüzdeki hafta için hem Arsenal hem de Elneny ile randevu alındı. Taraflar bu toplantıda Mısırlı oyuncunun transferindeki detayları masaya yatıracak. Yine orta sahada Gedson Fernandes için Benfica ile bir görüşme daha yapılacak. Sağ bekte de Yedlin'in yerine sezon başında gündeme gelen Larsen tekrar radara girdi. Antalya'dan Bünyamin Balcı da listede. Kalede de İrfan ısrarı sürüyor.

Galatasaray'da merakla beklenen operasyonun düğmesine basıldı. Sarı-Kırmızılı yönetim, önümüzdeki hafta ara transfer dönemi için görüşmelere start veriyor. Gündemin ilk sırasında 6 numara transferi ve teknik direktör Fatih Terim'in listesindeki 1 numaralı isim Mohamed Elneny var.

Galatasaraylı yetkililerin kısa süre önce prensip anlaşmasına vardığı 29 yaşındaki oyuncuyla kontrat detaylarını konuşacak olan Sarı- Kırmızılılar, aynı zamanda Arsenal'le de bonservis ücretinin detaylarını masaya yatıracak. Galatasaray cephesinde Elneny transferinin tamamlanmasına yüksek ihtimal gözüyle bakılıyor.

Ancak her ihtimale karşın 38 yaşındaki Felipe Melo'nun takviyesi de seçenekler arasında yer alıyor. Fatih Terim de görüşecek Terim'in en çok istediği orta saha oyuncularının başında gelen Gedson Fernandes konusunda da Benfica'ya bir yoklama daha yapılacak. Tecrübeli teknik adam, Benfica'nın yeni başkanı Rui Costa ile bizzat görüşerek Portekizli oyuncunun transferinde kolaylık isteyecek.


Aslan'daki yabancı transferi gündemi bu iki isimle sınırlı değil. Larsen için bir kez daha Sağ bekte Yedlin'den hiç memnun olmayan Sarı-Kırmızılılar, tıpkı sezon başında olduğu gibi yine ABD'li oyuncuyla yolları ayırmaya çalışacak. Yedlin'in Watford'a transferi son anda gerçekleşmemişti.

Tecrübeli sağ bek yine birkaç Premier Lig kulübü ile temas halinde ve İngiltere'ye dönme hazırlığında. Galatasaray Yönetimi ise Boey'nin de sakatlık durumunu göz önünde bulundurarak, bu bölgeye iyi bir takviye yapmanın peşinde. Sezon başında gündeme gelen 30 yaşındaki Jens Stryger Larsen için Udinese'ye yeni bir teklif yapılacağı öğrenildi. Transfer gerçekleşirse, iki Danimarkalı Larsen ve Nelsson'un uyumunun savunma gücünü artırabileceği öngörülüyor.


Yerli kadrosu genişleyecek Diğer taraftan yerli/yabancı kuralını göz önünde bulunduran Galatasaray Yönetimi, sağ bek konusunda Antalyaspor'dan Bünyamin Balcı için de girişimlerini sürdürecek. 21 yaşındaki futbolcuyu özellikle Fatih Terim'in çok beğendiği ifade ediliyor.

Bir başka yerli transferi doğrultusunda Göztepe'nin kalecisi İrfan Can Eğribayat yine liste başı konumunda. Muslera'nın bu sezon yaşadığı düşüşe karşı bir alternatif üretemeyen Sarı-Kırmızılılar, çözümü İrfan Can transferinde arıyor. Kulüpteki ana plan ve beklenti, Ocak ayı gelmeden gündemdeki anlaşmaların çoğunluğunu tamamlayabilmek. Bununla birlikte gönderilmesi planlanan çok sayıda oyuncu olduğu da belirtiliyor.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 28.10.2021 11:32

İLGİLİ HABERLER