Spor
  • 30.3.2023 17:20

Galatasaray'da taraftara transfer müjdesi! İki yıldızın bonservisi alınıyor...

Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğun en büyük adayı olan Galatasaray, bu hafta evinde Adana Demirspor ile karşılaşacak. Sezon başında yaptığı flaş transferlerle adından söz ettiren sarı-kırmızılı takım son olarak kadrosuna Zaniolo'yu katmıştı. Erden Timur önderliğindeki yönetim, dünya yıldızı Zaniolo'yu satarak iki yıldızın bonservisini alacak. İşte son dakika transfer haberinin detayları...

ZANIOLO'NUN MALİYETİ BELLİ OLDU

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, Nicolo Zaniolo transferinde KAP'a bildirilmeyen mali detayları açıkladı.Roma'ya 5 yıl vadeli 15 milyon Euro net bonservis bedeli ödeyecek sarı-kırmızılı kulüp, sözleşmeye 15 milyon Euro civarında oyuncu ve kulüp performansına bağlı bonuslar koydu.

HEDEF 14 MİLYON EURO KAR

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Zaniolo'nun Ballon d'Or kazanması gibi gerçekleşme olasılığı çok düşük bonusların yazıldığı sözleşmede yönetimin 14 milyon Euro kâr hedefinde olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Sarı-kırmızılı takımın, Türkiye Kupası'nı kazanması durumunda Roma'ya 789 bin Euro ek ödeme yapılacak. Ayrıca sezonun ikinci yarısında 900 bin Euro alan İtalyan oyuncunun maç sayısına bağlı olarak 1.5 milyon Euro bonusu var.

Serbest kalma maddesi 35 milyon Euro olan Zaniolo ile İtalyan devleri Milan ve Juventus başta olmak üzere birçok kulüp yakından ilgileniyor. Bu rakam ödenirse bir sonraki satıştan kârın yüzde 20'sine ortak olan Roma 4 milyon Euro pay alacak.

G.SARAY ZANIOLO'DAN MİNİMUM 14 MİLYON EURO KAR EDEBİLİR

Galatasaray sezon sonunda Zaniolo'yu 35 milyon Euro'ya sattığı senaryoda İtalyan yıldızdan minimum 14 milyon Euro kâr elde edecek.

Yönetim, bu parayla PSG'den kiralık gelen İcardi ile Norwich City'den kiralık gelen Rashica'nın kalıcı transferlerinde kullanacak. İki oyuncu da bu sezon gösterdiği performansla taraftarın sevgilisi haline geldi.

ICARDI

Sarı-kırmızılı formayla 15 gole (9 gol-6 asist) etki eden İcardi, takımına en çok katkı yapan isim oldu. Girdiği pozisyonların %20'sini gole çevirdi.

RASHICA

Süper Lig'de 2 gol atıp 4 asist yapan Rashica, Galatasaray'ın 5 galibiyetinde skor katkısı gerçekleştirdi. Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 kez ağları sarstı.

TİMUR'DAN 100 MİLYON TL

Galatasaray'da 2015-17 yılları arasında başkanlık yapan Dursun Özbek, başarısız olduğu ilk döneminde yönetim içinden yeterli desteği alamamıştı. Özbek'e ikinci döneminde futbolu emanet ettiği Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur'dan maddi manevi destek geldi.Timur'un, nisan ayında 400 milyon TL ödemesi bulunan sarı-kırmızılı kulübe bir süre önce 100 milyon TL kasa kolaylığı sağladığı ortaya çıktı. Erden Timur'un başında olduğu NEF, stadın ve erkek basketbol takımının isim sponsoru konumunda.

GELENEKSEL GSYİAD İFTARI YAPILDI

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği'nin (GSİYAD) geleneksel iftarı Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. İftara Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray eski Teknik Direktörü Fatih Terim, GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu, sarı-kırmızılı yönetim kurulu üyeleri, dernek yönetim kurulu üyeleri ve camiadan isimler katıldı.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 30.3.2023 17:24

İLGİLİ HABERLER