Spor
  • 27.3.2023 02:03

Galatasaray'dan kardeş takım projesi!

Galatasaray'dan kardeş takım projesi! Dursun Özbek açıkladı...

Sarı-Kırmızılılar, Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda Karabağ ile depremzedeler yararına dostluk maçı oynadı. Karşılaşma öncesinde Galatasaray'ın patronu Dursun Özbek müjdeyi verdi, kardeş takım projesini duyurdu. İşte detaylar...

Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray milli araya 2-1'lik Konyaspor mağlubiyetiyle girdi. Bu arayı iyi değerlendirmeyi hedefleyen ve formdan düşmek istemeyen Sarı-Kırmızılılar, Azerbaycan temsilcisi Karabağ ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Aslan, Bafetimbi Gomis ve Mauro Icardi'nin golleriyle 2-1 kazandı. Karabağ da tek sayısını Redon Xhixha ile buldu. Kardeş ülkemizde oynanan mücadelenin tüm gelirleri ülkemizde yaşanan yıkıcı depremlerden zarar görenlere bağışlanacak.

'Ne mutlu Türküm diyene!'

Mücadele öncesinde Karabağ takım kaptanı Kara Karayev duygusal ve önemli açıklamalar yaptı. Karayev, "Bu maçın galibi Türktür. Galatasaray deplasmanda oynamıyor evinde oynuyor. Azerbaycan'da bir çok Galatasaray taraftarı var. Ne mutlu Türküm diyene" ifadelerini kullandı.


'Azerbaycanlılar desteğe devam etsin'

Cim Bom'da teknik direktör Okan Buruk da mücadele öncesinde konuştu. Tecrübeli hoca, "Galatasaray depremin ilk gününden itibaren çok büyük emek verdi. Bugün hepsinin birleştiği bir yer. Burada çok güzel atmosfer var. Azerbaycanlı taraftarlarımız bize desteklerini devam ettirsinler. Burada onların sevgisini görmek çok değerli" açıklamalarında bulundu.

'Mağazalarımızda Karabağ formaları satılacak'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de müjdeyi verdi. İki ülke ve iki kulüp arasındaki dostluğa dikkat çeken Sarı-Kırmızılılar'ın patronu, "Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeşliği, birbirine yakın hissetmesi çok önemliydi. Önümüzdeki hafta Karabağ ile kardeş kulüp lansmanımızı yapacağız. Mağazalarımızda Karabağ formalarını satıp Karabağ'ı anlatacağız. Karabağ'da da Galatasaray formaları satılacak" yorumunu yaptı.

 

Güncellenme Tarihi : 27.3.2023 02:04

İLGİLİ HABERLER