Spor
  • 5.3.2021 12:55

Galatasaray'ın maçına Galatasaray'ı yakan hakem verildi

Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu. Fırat Aydınus, bu sezon ligde ilk kez bir Fenerbahçe maçına atandı.

Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta müsabakalarını yönetecek hakemler belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, ligde haftanın maçlarını yönetecek hakemler şunlar:

Yarın:
16.00 Yukatel Denizlispor-Yeni Malatyaspor: Arda Kardeşler
19.00 Beşiktaş-Gaziantep: Mete Kalkavan

7 Mart Pazar:
13.30 Fatih Karagümrük-MKE Ankaragücü: Halis Özkahya
16.00 Gençlerbirliği-Medipol Başakşehir: Özgür Yankaya
16.00 Atakaş Hatayspor-Hes Kablo Kayserispor: Yaşar Kemal Uğurlu
19.00 Galatasaray-Demir Grup Sivasspor: Ali Şansalan

8 Mart Pazartesi:
16.00 Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor: Suat Arslanboğa
16.00 Fraport TAV Antalyaspor-Kasımpaşa: Serkan Tokat
19.00 İttifak Holding Konyaspor- Fenerbahçe: Fırat Aydınus
19.00 Göztepe-Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Zorbay Küçük

FIRAT AYDINUS İLK KEZ

İttifak Holding Konyaspor - Fenerbahçe maçına atanan deneyimli hakem Fırat Aydınus, bu sezon ligde ilk kez bir Fenerbahçe maçı yönetecek.

EKŞİ SÖZLÜK'TA GALATASARAY'IN HAKEMİ İLE ALAKALI PEK İYİ ŞEYLER YAZMIYOR

Göreceli pozisyonlarda hatalı karar veren hakemler için hakem yorumu deniyor ve bu taraftarlar için yeterli doğrulukta olmasa bile baktığımız zaman kendi içinde doğru bir karar fakat bazı pozisyonlar vardır ki o pozisyonlara kesin deriz farzı misal ofsayt gibi, bariz penaltı gibi, topun çizgiyi geçip geçmediği gibi
Başlıktaki isme sahip hakem bugün oynanan türkiye kupası maçında galatasaray futbol takımının elenmesi için elinden geleni yaptı. Galatasaray'ın attığı ilk golde hakemi uyardı hakem golü iptal etmedi,
Hakemin galatasaray aleyhine verdiği ikinci penaltıda hakemi uyarması gerekirken uyarmadı,
Galatasaray'ın yediği üçüncü golde yaklaşık olarak 3 dakika izlediği pozisyona topun tamamının çizgiyi geçmediğini söyledi ve uzatmanın son dakikasında onyekuru'nun attığı golde ofsayt bayrağı kaldıran yan hakemin kararını pozisyonunu incelenmesine izin vermeden kararın uygulanmasına neden oldu.
Bunlar hata değil bunlar kasıttır ve kasıtlı olarak bu kararları veren hakemlerin ivedi bir şekilde meslekten uzaklaştırmaları gerekmektedir.
hakemler çok normal bir şekilde takım tutabilirler ama herhangi bir maç yönetirken taraftarlık içgüdüsünden çıkmak zorundadırlar eğer çıkamıyorlarsa yerleri yine stadyumdadır ama hakem olarak değil taraftar olarak olmak zorundadır.


 

Güncellenme Tarihi : 5.3.2021 13:01

İLGİLİ HABERLER