GENELEV SKANDALI DAVASI BAŞLADI!..
Çankırı'da patlak veren genelev skandalıyla ilgili olarak açığa alınan Çankırı İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Bektaş, Çankırı Asayiş Müdürü Vekili Serdar Alptekin, Çankırı Ahlak Büro Amir Vekili Mustafa Akçokoca ile genelev işletmecilerinin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 18 kişinin yargılanmasına bugün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.
Duruşmada söz alan Çankırı Asayiş Müdürü Vekili Serdar Alptekin, genelev tüzüğüne ve genelgelere uygun olarak Çankırı genelevine tescil muamelesi yaptıklarını belirtti. Kadınların nakillerinin tüzüğe ve yönetmeliklere göre yaptıklarını savunan Alptekin, Türkiye'nin 76 bölgesinde genelev mevcut olduğunu, ancak il emniyet müdürlerinin tescil işlemine yanaşmadığını belirterek, "Böyle olunca da Türkiye'nin birçok yerinden gelen genelev kadınları, tescil işlemi için Çankırı Emniyet Müdürlüğü'ne başvurmuşlardır" dedi.
Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görevsizlik kararı verilerek Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen davanın bugün yapılan ilk duruşmasında, kimlik tespit ve iddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi.
Dönemin Çankırı Emniyet Müdürlüğü'nde Ahlak Büro Amir Vekili olarak görev yapan Mustafa Akçokoca, 25 Aralık 2002 tarihinde üç genelev kadınının firar ettiğini söyledi.
Alptekin'in daha önceden bu kadınların nakillerini yaptığının ortaya çıktığını kaydeden Akçakkoca, "Valiliğin yaptığı araştırmada Alptekin'in komisyon kararı olmadan kadınların nakillerini yaptığı ortaya çıktı. Rüşvet almış olsaydım kadınların kaçtığını tespit etmezdim. Ben görevimi yaptığım halde sanık sandalyesine oturdum" diye konuştu.
Şebekenin genelev kısmında yer alan genelev işletmecisi Şerife Alaca, suçlamaları kabul etmeyerek kendisinin hasta olduğunu ve bu nedenle Çankırı'daki genelevini kiraya verdiğini söyledi. Alaca, ayda bir veya iki kere Çankırı'ya giderek hasılatı aldığını anlattı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:31