Asayiş
  • 17.10.2008 00:31

GEREKÇEYE BAK!.. "SEVİYORDUM, ÖLDÜRDÜM"

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde, 3 gün önce, evlenme teklifini kabul etmeyen teyzesinin kızı 29 yaşındaki Nebahat Mete'yi tabancayla vurarak öldüren ve ‘cinayet’ suçundan sabıkalı 45 yaşındaki Fahrettin Pir, polisin yaptığı operasyonla yakalandı. Pir, polise verdiği ifade de “Evlenecektik. Ancak vazgeçince kabul edemedim. Seviyordum öldürdü” dedi.
Elperek Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 1996 ve 1999 yıllarında işlediği iki cinayetten cezaevinde yatan ve 2003 yılında Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanarak serbest kalan Fahrettin Pir, kendisiyle evlenmek istemeyen teyzesinin kızı Nebahat Mete'yi sokak ortasında ateş ederek öldürmüştü.
Cinayetten sonra kaçan Fahreddin Pir, otomobilini Pamukova'da dağlık bir bölgede terk ettikten sonra ortadan kayboldu. Polis, katil zanlısı Pir'i bugün saat 01.00 sıralarında İzmit'te düzenlediği operasyonla, olayda kullandığı ruhsatsız tabancayla birlikte yakalayıp gözaltına aldı.
Sorgulaması yapılan Fahrettin Pir, 2 yıl önce eşinden ayrılan 1 çocuk annesi Nebahat Mete ile akrabalarının ısrarı üzerine evlendirilmek istendiğini söyleyerek şöyle devam etti:
“Bekar olmamdan dolayı aile fertlerim Nebahat ile evlenmemi istedi. Ben de kabul ettim. Görüşüyorduk. Bana sürekli mesaj atıyordu. Ancak evlenmekten vazgeçtiğini öğrenince deliye döndüm ve konuşmak istedim. Ancak beni tersledi. Onu seviyordum. Terleyince öldürdüm.”
Fahrettin Pir, sevk edildiği Pamukova Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:20

İLGİLİ HABERLER