Medya
  • 29.4.2015 09:33

Gezici medyanın gerçek yüzü

ABD’de “devlet şiddeti”ne isyan eden siyahiler Baltimore’u altüst etti. “Devrim için güzel bir gece” sloganıyla ayaklanan protestocular, orantsız güç kullanan polislerin araçlarını ateşe verirken dükkanları meşale yağmuruna tuttu. Ordunun sokağa indiği kentte bir hafta gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Taksim kalkışmasını destekleyen Gezici medya ise şiddeti savundu. The Econmist göstericileri “anarşist” diye nitelerken CNN polisi yeterince sert bulmadı.

ABD'de siyahi öfke sonunda isyana dönüştü. Maryland eyaletinin Baltimore kentinde polis şiddeti sonucu gözaltındayken hastanelik olup hayatını kaybeden Freddie Gray'in cenaze töreni sonrası başlayan olaylar kontrolden çıktı. Önceki akşam "devrim için güzel bir gece" sloganıyla ayaklanan siyahiler, aşırı şiddete başvuran polis ve özel tim araçlarını ateşe vererek dükkan ve mağazaları meşale yağmuruna tuttu. Yağmalama olaylarının başgöstermesi üzerine ordunun sokağa indiği kentte bir hafta gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Taksim kalkışmasını destekleyen Gezici medya ise polis şiddetini savundu. İngiliz The Econmist dergisi göstericileri "anarşist" diye tanımlarken CNN kanalı, polisin göstericilere yeterince sert davranmadığını ileri sürerek eleştirdi.

Siyahilerin isyanına sahne olan ABD'de ordu sokakta

YÜZLERCE EYLEMCİ GÖZALTINDA

Polis, kenti savaş alanına çeviren, güvenlik güçlerine taş atan göstericilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Olaylarda en az 200 kişi gözaltına alınırken 15 polis yaralandı. Baltimore Belediye Başkanı Rawlings-Blake, olağanüstü hal ilan ederken, bir hafta boyunca akşam 10'dan sabah 5'e kadar sokağa çıkma yasağı getirdi. Blake, göstericilerin sayıca ezici üstünlüğünü gerekçe göstererek Ulusal Muhafızlar'dan yardım istedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER