Giyemediği gelinliği ile son yolculuğuna uğurlandı

••1 dk okuma
Giyemediği gelinliği ile son yolculuğuna uğurlandı

Hızlı Özet

“İlyas ve Mavuş Kadirhan çiftinin 3 çocuğundan 2'ncisi olan Pınar’ın 22 yıl önce gittiği hastanede karaciğer rahatsızlığı ortaya çıktı. Doktorların nakil yapılması gerektiğini söylediği Pınar, Sağlık Bakanlığı'nın organ nakli sırasına girdi.”






Kars'ta yaşayan Pınar Kadirhan (43), 22 yıldır beklediği karaciğer nakli sırasında hayatını kaybetti. Pınar'ın sağlıına kavuşup evlenme umuduyla aldığı gelinliği mezarına örtülerek üzerine karanfil bırakıldı.Kars kent merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Çakmak köyünde çiftçilik yapan İlyas ve Mavuş Kadirhan çiftinin 3 çocuğundan 2'ncisi olan Pınar’ın 22 yıl önce gittiği hastanede karaciğer rahatsızlığı ortaya çıktı. Doktorların nakil yapılması gerektiğini söylediği Pınar, Sağlık Bakanlığı'nın organ nakli sırasına girdi.





Nakil olduktan sonra evlenme umuduyla gelinliğini de alan Pınar, uygun bir organ için bekleyişe başladı. Geçen sürede çeşitli kentlerde 4 kez uygun karaciğer bulunmasına rağmen imkansızlıklar nedeniyle gidemeyen Pınar'a umutlandıran haber Erzurum'dan geldi.21 Nisan günü Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nden görevlilerin aradığı Pınar, bir gün sonra da nakil için ameliyata alındı. Samsun'da trafik kazasında ölen kişinin karaciğeri, ameliyatla Pınar'a nakledildi. Ancak karaciğer vücuda uyum sağlamadı. Bunun üzerine yeniden ameliyata alınan Pınar, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Pınar’ın ölümü, ailesini hüzne boğdu.





 




Bu haber 673 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fransa'daki ayaklanma 3 Avrupa ülkesine daha sıçradı
Gündem

Fransa'daki ayaklanma 3 Avrupa ülkesine daha sıçradı

Yüz binlerce kişi ayrı ayrı gösteriler için sokaklara dökülerek AB genelindeki hükümetler üzerinde baskı oluşturdu. Yaşam maliyetine karşı protestolar Belçika, İtalya, Portekiz ve Fransa'da sosyal medyada paylaşıldı.

Habervitrini11239 Görüntüleme
Azerbaycanlı ünlü doktor : Allahümme salli’ ile gelişmek olmaz. Gelişme dinde değil, fizikte ve bilimdedir.
Gündem

Azerbaycanlı ünlü doktor : Allahümme salli’ ile gelişmek olmaz. Gelişme dinde değil, fizikte ve bilimdedir.

Azerbaycan’da okullarda başörtüsü yasağı tartışmaları sürerken, ülkenin tanınmış doktorlarından Reşid Mahmudov’un açıklamaları tepki çekti. Yasağı açıkça destekleyen Mahmudov, Kur'an'da başörtüsüne dair bir hüküm bulunmadığını savunarak 14-16 yaşına kadar çocukların dinle ilgilenmesinin yasaklanması gerektiğini iddia etti.

Habervitrini13348 Görüntüleme
İsrail ordusuna çalışan Klodya Medina'ya  İstinyePark AVM’de protesto
Gündem

İsrail ordusuna çalışan Klodya Medina'ya İstinyePark AVM’de protesto

Sarıyer’de İstinye Park AVM’de, Filistin destekçisi olduğu belirtilen yaklaşık 20-25 kişilik grup, çifte vatandaş Klodya Medina’yı protesto etti. Tartışmanın büyük bir arbedeye dönüşmemesi için bölgeye güvenlik ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

Habervitrini9392 Görüntüleme
Boşanma davalarında 'habersiz kredi' detayı! Yargıtay kararını verdi
Gündem

Boşanma davalarında 'habersiz kredi' detayı! Yargıtay kararını verdi

Antalya'da görülen boşanma davasında, eşinden habersiz konut kredisi çeken erkek 'kusurlu' sayıldı, dosya Yargıtay'a taşındı. Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay, kredi çekmenin tek başına kusur sayılamayacağına, borcun hangi amaçla kullanıldığının da değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Habervitrini11056 Görüntüleme