Gündem
  • 16.10.2008 12:28

GÖKÇEK MEYDAN OKUDU: "KAYBEDERSEM SİYASETİ BIRAKIRIM"

Önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak seçimlerde CHP, Ankara için Murat Karayalçın kozunu oynadı. Ak Parti ise adayını henüz açıklamadı.

Başkent'in mevcut belediye başkanı Gökçek bugün CHP'ye ve Karayalçın'a seslendi. Melih Gökçek "Eğer partim beni aday gösterirse ve yarışta karayalçın'a kaybedersem siyaseti bırakırım” dedi.

Gökçek aynı cesareti CHP Genel Başkanı Baykal ve adayı Murat Karayalçın'ın da göstermesini istedi.

Karayalçın'ın İlk Projesi

Ankara'dan aday olması beklenen Murat Karayalçın, seçilirse yoksullara nitelikli kömür ve gıda paketi yardımı yapacak.

Karayılçın Gökçek'i kendi sözleriyle vurdu. Gökçek'in AK Parti'ye katılmadan önce Erdoğan'ın başarılı olamayacağına dair sözlerini gündeme getirdi


NTV'nin canlı yayınına ktılan SHP lideri Karayalçın, Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

SHP'DEN AYRILIP CHP'YE GEÇECEK

7 yıldan fazla genel başkanlık yapamıyorum. 2009 yılında genel başkanlıktan ayrılıyorum. Bir yanda tüzük var diğer yanda seçim yasaları var. Arkadaşlarım benim SHP'den ayrılmam gerektiğini söylüyor. Mevuat neyi gerektiriyorsa onu yapıyorum.

GÖKÇEK'İN ERDOĞAN BAŞARILI OLAMAZ SÖZÜ

Arşivleri tarayan birisi değilim. Siyasette hafiyeliğimi onaylamıyorum. AK Parti'nin kuruluş yıllarında Gökçek'in söyledikleri ortada. O dönemde Gökçek, sayın Erdoğan'ın başarılı olamayacağını söylemişti. 15 yılık başarısız dönemini gizlemek için açıklamalarda bulunuyor.

PARAN PULUN VARSA TÜNEL KAZI

Devletin tekliğine ulusun bütünlüğünü inanan herkesle oturur konuşuruz. Git doğalgazı kurtar, paran pulun varsa birkaç metre tünel inşaatı kazı. Ankaranın kirli sularını temizlemelidir. Böyle bir birlikteliği beklemiyordu. Bunun telaşını görüyorum.

GÖÇKEK'İN HAZİNEYE BORCU 4 MİLYAR DOLAR

Ulaşımı alt geçitle çözülemeyeceğine inanıyorum. Becerikli yönetim varsa sorular çözülür. Metro kredisi dünyada en kolay bulunan kredidir. İstanbul belediyesi Hazine garantisi bulmadan kredi buldu. Gökçek ise 4 milyar dolarlık hazineye borcu bulunmakta.

YOKSULLARA KÖMÜR YARDIMI VE GIDA PAKETİ

İstihdam projelerimiz olacak. Havayı kirleten kaçak linyit kömürü dağıtmayacağız. Nitelikli kömür yardımı verilmesi ve gıda paketinin yardım olarak verilmesi söz konusu olacak. 2 kilo tuz vermenin ya da salça vermenin anlamı yok.

ZEVKLE UYGULAYACAĞIM PROJE

Deniz bey kömür yardımını yoksullara gıda yardımını ilgiyle karşıladı, dinledi. Sosyal demokratlar olarak kent yoksulunu ortadan kaldırmak benim zevkle uygulayacağım projelerden olacak.

 

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:20

İLGİLİ HABERLER