Eğitim
  • 10.6.2014 14:25

Görme engelli merve okul birincisi oldu

Annesi, öğretmenleri ve arkadaşlarının yardımıyla derslerine çalışıp, lise eğitimini tamamlayan Merve Erten, iyi bir avukat olmak istediğini söyledi.

Doğuştan görme engelli Merve Erten, ilkokulu Ankara'da, orta okulu Bolu'nun Seben İlçesi'nde, lise eğitimini ise Bolu'da tamamladı. Her okul döneminde başka bir kentte olmanın zorluklarını yaşayan Merve Erten, en büyük destekçisi olan annesi Hacer Erten'in de yardımıyla 4 yıllık lise eğitimini başarıyla tamamladı. Görme engellilerin kullandığı Braille alfabesiyle derslerine çalışan Merve Erten, her yıl not ortalamaları ile okulun en iyi öğrencileri arasında yerini aldı. Sınıf arkadaşları ve öğretmenleri sınıfta tahtaya yazılanları Merve için okurken, annesi de evde kitaplarını ve testlerine yardımcı oldu. Başarılarıyla göz dolduran Merve Erten, Anadolu Öğretmen Lisesi'nden okul birincisi olarak mezun oldu. Merve Erten bu yıl katıldığı KPSS sınavından da 97 puan aldı. Okula başlamadan önce çok korktuğunu belirten Merve Erten, şöyle dedi:

"Genelde geometri, fizik, kimya gibi derslerde çok başarılı olunamayacağına inanılır. Aslında ben de korkuyordum ve hiç böyle bir hedefim de yoktu. Sadece çalışabildiğim kadar çok çalışayım ve elimden gelen herşeyi yapayım diye düşünüyordum. Planlı çalıştığınız zaman herşey de beraberinde geliyor. Okula ilk başladığım zamanlarda çok sıkıntı çektim. Bir ortama girince çabuk alışan insanlar da olur, çabuk alışamayanlar da. Benim dezavantajım vardı ve sonuçta da görmüyordum. Arkadaşlarımla çabuk iletişime geçemiyordum. İlk başlarda çok arkadaşım yoktu ve hatta 'Okula devam etmeyeceğim' dediğimi hatırlıyorum. İlk başlarda en büyük sorunum tahtayı görememekti ve bunun için arkadaşlarımdan yardım da isteyemiyordum. Bir süre sonra arkadaşlarım ve öğretmenlerim bana tahtayı okumaya başladılar. Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirerek iyi bir avukat olmak istiyorum."

Kızının başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyen Hacer Erten ise, "Kızımın kitaplarını ve testlerini okudum. Beraber test çözüp, ders yaptık. Düzenli, tertipli ve planlı çalışarak başardık" diye konuştu.

Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Kenan Kuş, Merve'nin okula ilk başladığı yıldan itibaren hep başarılı olduğunu açıklayarak, şöyle konuştu:

"Merve kızımız ilk başladığı yıldan mezun olduğu bu yıla kadar arkadaşlarıyla hep uyum içerisinde oldu. Çalışkan bir öğrencimiz. Ve artık son sınıftan okul birincisi olarak uğurluyoruz. Kızımızın ideali hukuk fakültesinde okuyup avukat olmak. Başarılı bir meslek hayatı olmasını diliyorum"

Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, (DHA)-

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:19

İLGİLİ HABERLER