Asayiş
  • 31.5.2009 11:53

GÖZALTINA ALINAN 28 ÖĞRETMEN ADLİYEDE

CEM ULUCAN / İZMİR

Sabah saatlerinde İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na ait yedi minibüsle sıkı güvenlik önlemleri altında İzmir Adliyesi'ne getirilen 28 kişinin, "Terör örgütüne üye olmak" suçundan Nöbetçi Savcılıkça ifadeleri alınacağı öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na altı ay önce gelen ihbarda, İzmir'de jandarmanın sorumluluk bölgesindeki bir ilköğretim okulunun bazı öğretmenlerinin terör örgütü PKK'nın amaç ve stratejileri doğrultusunda çalışma yaptığı öne sürülmüştü.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin altı ay yaptığı teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından düzenlenen operasyonlarda, İzmir'de 28, Ankara'da 3, İstanbul, Manisa ve Van'da 1'er kişi olmak üzere çoğu öğretmen 34 kişi gözaltına alınmış zanlılardan altısı daha sonra serbest bırakılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 21:20

İLGİLİ HABERLER