Gündem
  • 3.10.2022 21:07

Gözün aydın Kılıçdaroğlu!.. Teröristin patlamamış, sağ çıktı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Mersin saldırısında ölen kişinin CHP'nin gazeteciler listesinde yer alan Dilşah Ercan olmadığını belirterek Emniyeti yalan söylemişti. Kılıçdaroğlu CHP'nin gazeteciler listesinde yer alan Dilşah Ercan'ın terörist olmadığını iddia etmişti.
Soylu ile öldürülen teröristlerden birisinin silahında Dilşah Ercan'ın parmak izi olduğunu belirterek parçalanan vücudundan alınan DNA'nın teste yollandığını bildirmişti.
Kılıçdaroğlu'nun teröristi sağ çıktı ve Kandil'den Türkiye'ye saldırdı.

Mersin’de Tece Polisevi’ne yönelik gerçekleşen saldırıda eylemi gerçekleştirenlerden biri olduğu iddia edilen HPG üyesi “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan videolu bir açıklama yaptı.

ANF'de yayınlanan açıklamada, Ercan gazetecilik yaparken tutuklanmasının ardından örgüte katıldığını ve "görevinin başında" olduğunu duyurdu.

Saldırıya ilişkin açıklamasında ise Ercan, “Örgütümüz gereken açıklamayı zaten yapmıştır. Ben görevimin başındayım” ifadelerini kullanıyor.

Saldırı sonrası Türkiye İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren 2 kadının PKK'li olduğu ve kadınlardan birinin kimliğinin belirlendiği kaydedilmiş, söz konusu kadının "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan olduğu bilgisine yer verilmişti.

Bakan Soylu: Dilşah Ercan teröristtir ve bu eylemle ilişkilidir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dilşah Ercan ile ilgili, "Bu kişi 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda vardır. Bu kişi kendi itirafıyla beraber terör örgütüne mensup olduğunu ortaya koymuş mudur, koymuştur. Dilşah Ercan teröristtir ve bu eylemle ilişkilidir. Aynı zamanda Dilşah Ercan terörist olduğunu kendisi ifade etmiştir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 3.10.2022 21:13

İLGİLİ HABERLER